Új hozzászólás Aktív témák

  • stigma

    addikt

    válasz Flowtation #17572 üzenetére

    Hi, akkor én is próbálok segíteni, remélem nem bántalak meg semmivel. :DDD
    szpeti40 már amit lehetett megírt a ram használatról, "buff/cache" értékekről.

    Én J4105-ITX lapon vagyok régebben 2x4GB rammal, most 2x8GB rammal, viszont a ram csak akkor lesz szabad, ha a NAS-t újraindítod. Utána szépen "cachel", mint látod nálam is.
    Nyugalmi állapotban nálam: [kép]
    Memória kihasználtság: [kép]

    Konfigod-nak nem néztem utána, de ha nem 1-2Gb rammal vagy hanem 4-8-GB-al és csak pár alkalmazást használsz pluginból/Dockerből, akkor nem szabadna gondnak lenni.
    Szabad helyed azért legyen, viszont nem lassulhat attól be, hogy 95%-os a foglalt tárhely(régebbi hsznél olvastam nálad) esetén mint Windowsban :DDD

    Amit javasolhatok és teszteltem régebben, hogy ha 100Mbit/sec-nél jobb a neted, tehát TM-ben 12,5mb/sec többel töltesz, akkor semmiképp ne használj TM-et.
    TM = Tranmission, 1 szálon fut és 100%-ig terhetli a procit, mind a régi 2.8X,2.9X,3-as verziók, ellenben a Qbittorrent-el, ami tud többszálas letöltést.

    Én régebben mikor 100-ról 200Mbit-re váltottam, amivel max 25Mb/seccel töltöttem akkor alig értem el a OMV GUI-t kb 5-10 mp volt betölteni, illetve SSH-n a "top" parancsot kiadva vagy OMV belül a folyamatokat nézve 100%-on futtott 1 magon, így szívás volt.

    Azóta TM-ről Qbitorrent-re váltottam, Bittorrent topicban a NAS harverhez +nethez mért beállítosokat eszközölve ilyen problémám már nem volt mint eddig.
    Windows kliens van hozzá (Electorrent) így már szinte teljes értű és kevésbé eszi meg a NAS-t/gépet/folyamatokat.
    Egyetlen hátránya, hogy ha évados sorozatot töltesz, akkor egyesével nem tudod kijelölni mit szedjen le, de már lehet azóta tökéletes.
    Qbittorrent esetén ha ,,hardcore" letöltő/autoDL vagy többszáz torrenttel akkor a legutolsó 4.3.9-es verzióig tedd fel max, mert az azutáni verziókban a ramot maxig tolja, így problémás a letöltés.
    Én Qbittorrent-et Dockerben használok nagy megelégedésemre.

    ....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

Új hozzászólás Aktív témák