Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #18481 üzenetére

    "Én már rövidtávú használatkor is látom a különbséget. Operával szar, Chrome-mal (mivel arra tervezték) jó. De még Firefox-szal és IE-vel is jobb, mint Operával."
    Igazad van, csak hunfatal az imént annyira ragaszkodott hozzá, hogy pár klikk után neki a Dzsímél akkor is legalább ugyanolyan jó, mint Chrome-ban, hogy nem volt kedvem erről tovább vitázni akkor. :) Pedig de, Opera alatt szimplán szar a Gmail, és kész. És igen, Chrome-ra biztos jól optimalizálják, de a többi említésre méltó részesedéssel rendelkező böngészőnél is jobban működik, Opera alatt pocsék érzés használni. És én nem tartom alternatívának a beépített levelezőt, mert számomra az meg fapad.

    Az RSS readerrel kapcsolatos elképzeléseid szerintem jók, de nem tudom, hogyan működik a Google Readernél a felfelé irányú kapcsolat, van-e bármi API-juk a lista frissítésére, anélkül, hogy konkrétan a readernek kellene olvasnia azt a bizonyos feed-fájlt (pl. XML).

    Az Appdata-s dolgot sztem félreértetted, én nem mondtam, hogy a Chrome logikájával értek egyet, hogy miért is jó, hogy oda írogat, csak elmondtam, hogy ők milyen elképzelések mentén alakíthatták ki így. Én is látok benne potenciális biztonsági problémákat, legalábbis az aktuális bejelentkezett júzer adatait tekintve.

    Hízó cache, fél internet becache-elése: én nagy általánosságban nem tartom gyorsabbnak a Chrome-ot, mint az Operát, persze bizonyos oldalaknál észrevehető a különbség a Chrome javára, de ez szerintem sok esetben az Operánál inkább valami szar/átgondolatlan implementáció eredménye. Például nem értem, hogy sokszor dicsérik (vagy csak dicsérték régen?) az Operát a JavaScript-motorja miatt, pedig szerintem nem gyorsabb, mint a Chrome-é, például a Gmail tele van JavaScriptes dolgokkal, és ott nagyon előjön a különbség - miért, mert a Google-nél jól ellenőrzik, hogy Chrome-ról van-e szó, és akkor adott beépített funkcióknak valami sokkal hatékonyabb változatát használják? Hát nem valószínű.
    Amúgy az általad többször linkelt w3.org-os óriásoldalaknál is előjön a különbség (itt nem tudom, miért ez az alap, mármint a w3.org-on, miért nem bontják szét alapból, és linkelik be az egész változatot is, no mindegy), amiktől legalább a Chrome nem hal meg (fagyasztja szét a GUI-t). (Szerk.: itt az utóbbinál már nem a JavaScript-motorról beszélek.)

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák