Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    válasz AtHoS #22020 üzenetére

    Kipróbáltam keepasst-is, nem rossz, de az automaikus kitöltés és a böngészők kezelése korántsem olyan jó mint a roboform-é. A roboform nekem egyre jobban tetszik, jobban mint a lastpass és teljesen offline. Érdemes kipróbálni. Én napok óta nyúzom, töltöm fel adatokkal és nem találtam olyan oldalt aminél ne lehetne rávenni hogy kitöltse a nevet-jelszót. ( az uid-nál volt kis érdekesség, de működik)
    Nagyon sok beállítása van, tehát át kell nézni - de ha az ember rájön mi micsoda akkor már nem akar mást használni.
    Könyvjelzőket is kezel, egyáltalán nem biztos hogy rosszabbul mint bármelyik könyvjelző app. A gyárival együtt fullos a dolog.
    Ami tetszik: minden bőngészővel egyszerre használható a gépen, és nem szinkronizálni kell hanem egyszerűen mind használni tudja. Könnyen hordozható is, a profil és jelszó mappát egy egyinileg beállítható helyen tárolja, sehol máshol. Minden jelszót külön, egyesével. (gondolom ennek az a lényege hogy ha fel akarja valaki törni akkor egy feltörésel csak egypass.hoz jut hozzá, nem mindhez.

    Hozáértőktől kérdem, bár itt kicsit off de nem biztos: ha ugyanaza mesterjelszó és van pl 10db pass, de az egyiket sikerül feltörni akkor a mesterjelszó is kiderül és mind törhető, vag a többit ugyanúgy meg kell szenvedni.
    Egyáltalán feltörhető könnyen ha valaki hozzáfér a fájlokhoz? ( esetleg szívesen felteszek egy mesterjelszó nélküli és eg aránylag egyszerűen pár karakterrel kódolt próba pass fájlt ha valaki ki akarja próbálni :) )
    AES -el van alapból kódolva, de lehet mást is választani.

    Nekem csak az bajom ezekkel a kütyükkel hogy kell mesterjelszó, mondjuk nem tudom ha csak én használom a gépet érdemes-e használni, mondjuk a roboformban teljesen ki lehet kapcsolni havalakinek nem a biztonság hanem a kényelem a fontos. Sőt minden egyes jelszót külön be lehet állítani hogy le legyen védve mesterjelszóval vagy ne. ( így a kevésbé fontosakanál nem muszáj szenvedni a mesterjelszóval.) Jó lenne ha lenne valami olyan azonosítás ami a windows bejelentkezéssel azonosítaná, de ha kikerül a gépről akkor kérje a beállított jelszót. Ez lenne nagyon kényelmes.

Új hozzászólás Aktív témák