Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    válasz dqdb #22028 üzenetére

    Köszönöm a kimerítő választ. Itt a 10 db pass-nál nem voltam egyértelmű. A lényeg, hogy a rooboform minden pass-t külön fájlban tárol. Nem úgy mint a régi opera, hogy 1 wand-dat fájlban minden benne volt, ha ahhoz hozzáfért valaki és kinyitotta akkor minden felhasználónevet és jelszót látott. Tehát a mesterjelszót egyszer kellett feltörni és akkor mindent tudott. (leegyszerűsítve)
    A roboformnál ha van 20 felhasználónevem jelszóval akkor 20db fájlt ment el a profil mappába. Ha a programban beállítok eg mesterjelszót, mindegyik fájlt ezzel a mesterjelszóval védi.
    A kérdés az lenne, ha a húsz közül egyet megfejt (kinyit) valaki akkor meglesz a kulcsa az összeshez, vagy azokat újból meg kell próbálni feltörni? Talán úgy kellene kérdeznem, hogy kinyerhető-e a mesterjelszó 1 fájlból?
    (ha egyáltalán megfejthető, mert úgy látom az írásod és más írások alapján hogy nem egyszerű eset, és kérdéses neki állna-e valaki egy mezei otthoni user pass-ainak)
    Hú de bonyolult vagyok.
    Ja, és ha a mesterjelszó csak kb 6 karakter akkor az ha jól néztem az oldalukon "csak"128 bites titkosítás. Lehet hogy hülyeséget írok :)

Új hozzászólás Aktív témák