Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz junior11 #28402 üzenetére

    Valamint kíváncsi lennék a Chrome bővítmények rendesen működnek (az Opera bővítménye a Chrome áruházból telepítve, engedélyezve).
    Az attól függ. Az Opera a Chromium API-k jelentős részét támogatja, de van amit nem, ahogyan az Opera is nyújt olyan API-kat, amelyeket a több Chromium-származék nem támogat.

    Alapvető szabály, hogy az Opera saját oldaláról telepítünk, és ha ott nincsen, akkor érdemes megnézni a Chrome Web Store-t, hátha működik az onnan telepített verzió.

    Pl. fel van telepítve a google fordító, beállítva, hogy egy adott oldalon fordítson klikkelésre, de nem működik
    Elvileg ez, bár nem próbáltam. Azt tudom, hogy a Google megoldása eléggé integrálódik a saját böngészőjébe, simán előfordulhat, hogy olyan API-t is használ a háttérben, amit az Opera nem támogat.

    aztán próbáltam a Malwarebytes, BD és WD bővítményeit, de azok sem reagáltak a káros tesztoldalakra sem (Chrome és FF esetében azonnal jeleztek)

    Mi véd Opera alatt ha sem ezek, sem a Google biztonságos védelmét nem használják?
    A legtöbb vírusirtó nyújt saját megoldást, és ezek támogatni szokták az Operát is. Saját véleményem szerint ez a védelmi szint jelentősége túl van lihegve, egy jó vírusirtó másik védelmi vonala úgyis hárítja a veszélyt, cserébe egy nem jól működő beépülő el is törhet egyes oldalakat.

    Vagy ott van a WOT, bár én olyan cégnek nem hiszek, amelyik a privacy mellett kampányolva adta el a felhasználók adatait.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák