Új hozzászólás Aktív témák

  • shift+ő

    senior tag

    válasz shev7 #1402 üzenetére

    Igen a két wifi között van kapcsolat, az smc nem oszt címet, az fix ip-n van, ez cím nincs benne a Linksys által osztható címek között.

    Liksys IP: 192.168.1.1 (DHCP:192.168.1.100 - 200)
    SMC bridge IP: 192.169.1.2 nincs DHCP

    Ha a gyors laptoppal kapcsolodok, akkor az kap IP-t a linksys-től. Sőt az a saját Wifijével is tud kapcsolodni a Linksysre.

    A másik 2 gép, viszont nem. Ha ezen állítok fix IP-t, akkor tudok kommunikálni az SMC bridgel. Ping OK, illetve be tudom hívni a WEB-es kezelő felületét. Hiába álllítom be alapértelmezett átjárónak a 192.168.1.2 akkor sem fog továbbengedni a router felé.

    Nekem olyen sejtésem van, hogy ítt valamilyen időzítési probléma van, de azt nem értem hogy miért, mert az SMC csatlakozik a routerhez, ez a kapcsolat OK, a gép kapcsolodik az SMC-hez, ez a kapcsolat is OK.

    Ma ha lesz időm visszarakom az előző D-Link routert, remélem akkor megszűnik a probléma.

    Továbbra sem értem, miért nem kapcsolódik a másik 2 gép sehogy, se közvetlenül, se közvetve, pedig már mindent kinulláztam. Volt Reset a routeren, újrahúztam a gépet, és se közvetlenül, se bridgen keresztül nem hajlnadóka kapcsolódni, de csak azok a gépek. :W

    Lehet, hogy valami felsőbbrendű keze van a dologban, mert a helyszin egy kissé misztikus. A HIT gyüli egy vidéki, imaterme. :DDD




    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák