Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz kali #20474 üzenetére

    "baj van, ha nem látsz különbséget a kettőnk állítása között!"
    Szerintem az a baj, hogy nem akarod beismerni, hogy igen is elég nagy a hasonlóság, és figyelmen kivül hagyod a korrigált állitásokat.

    "ezt írtad korábban; Az N-es szabvány elég érdekes abból a szempontból, ha egy csak G-s eszköz is rácsatlakozik, akkor mindegyik kliens csak G-n fog kommunikálni. Viszlát 300Mbit/sec, marad az 54Mbit/sec..."
    Igen, elnézést is kértem, a megtévesztésért, a rossz fogalmazásért. De a viszlát 300Mibt/sec viszont tökéletesen helytálló, legfeljebb az 54Mbit/sec helyett 150Mbit elméleti sebesség marad. Mondom elméleti.

    "de a gyakorlatban a 2,4-es sávon, n szabvány sem tud sokat"
    Ezt fenntartom, laborkörülmények között lehet szép számokat méregetni, de mérted már olyan helyen, ahol a szomszéd alattad, feletted, melletted, mögötted, szomszéd házból mind bekapcsolt Nes routerrel forgalmaz? A notit a router mellé pakolva sem biztos, hogy kiméred a 70Mbit/sec-t.

    "ilyet én még nem láttam, pedig elég sok router megfordul a kezemben naponta, az olcsó 4 - 5 e ft-os típustól a komolyabbakig!"
    Én már láttam, nem is egy tipust. Majd előbb utóbb találkozol vele. Én nem igen fogom ezt képernyőmentésekkel bizonygatni. A csatorna auto egyébként leirás szerint belehallgat az éterbe és szerinte a legkevésbé terhelt csatornát választja ki (pl asus router leirásában). Ilyennel sem találkoztál?
    "ami adott esetben egy gyárilag előre konfigurált csatornát jelent"
    Ez nem igaz, általában nem ezt jelenti, ami előre be van konfigolva, az általában a 6-os csatornára van beállitva, de láttam már sokat ami az 1 v. 12 -es csati volt az alapértelmezett.

    "mellett 1 - 13 között!"
    De még mindig csak 3 független csatorna van, hiába nem 1-12 között tudsz állitani.

    "mostanság már nem csak egy be/ki opció adott"
    amit belinkeltél pedig pont ez van. Vagy az már tűzfal, hogy kitilhatok egy mac addresst vagy ip cimet?
    Még a domain filtering se használható rendesen ezeken a routereken. Ez max arra jó, hogy kitilsd a tesódnak a facebook-t, hogy bosszantsd.

    "a router nem hazudhat, nem írhat ki n szabványos kapcsolatot, ha közben csak g szabványon forgalmaz, mert a kapcsolati sebesség mellett, a mérhető sebesség is elárulná!"
    El is árulja! Nézd, én már akkor routerekkel foglalkoztam, amikor az emberek többsége max wingate-el osztotta a netet a két gépe között, és legtöbbször betárcsázós internetje volt. Akkor épitettem wifis linket, amikor még nem lehetett G szabványú eszközt venni, és a B is aranyárban volt. Az N szabvány viszonylag új, nemrégen elfogadott, pár éve még nem volt biztos, hogy tudott kommunikálni két eltérő gyártó N es eszköze.

    A szabvány azóta kiforrott, elhiszem, hogy jobb lett, nyilván ha lehet akkor ilyen eszközt kell venni, stb. De még sok kint a jó pár éves eszköz, amire sokkal inkább igaz amit én állitok, mint a szabvány.

    A témában ez volt az utolsó hozzászólásom, ha akarod még ragozd. Itt mégegyszer leirom a tényeket:
    1. A 300Mbit/sec elméleti sebesség, még embert nem láthattál aki ezt ki is mérte. Még labor körülmények között sem. Ezt az N-es szabvány csatorna bondingal tudja csak "elérni".
    2. A csatorna bonding csak akkor működik, ha csak tisztán N-es eszközök vannak felcsatlakozva. Ahogy egy b/g eszköz felcsatlakozik - azaz mixed mód- az elméleti sebesség a felére 150Mbit/sec -re csökken.
    3. A gyakorlatban mért sebességek az elméleti sebességet sosem érik el, sőt meg sem közelitik.
    A g szabvány legjobb esetben 24Mbit/sec, mig az N mixed mód, 70Mbit/sec körüli sebességet ér el. Azaz egyéb zavaró körülmények között, ezek az értékek jóval kisebbek. Akit érdekel keressen a Tom's Hardware oldalon teszteket.
    pl. ez is az: http://www.tomshardware.com/reviews/802.11n-wireless-router-access-point,2605.html
    Igaz ezek 2010es tesztek de itt mindenki megnézheti mit mértek.
    Itt egyébként pl. a trendnet routerek szinte semmivel nem érnek el jobb eredményt mint egy g-s router tudna.

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák