Új hozzászólás Aktív témák

  • OldAkita

    aktív tag

    válasz Intruder2k5 #25220 üzenetére

    Tanakszom a két beállítási lehetőség között. A második megoldást úgy értelmezem, hogy akkor azonos hálózaton lesz a TP-Link és a rákötött kliensek az Asus-szal. Ekkor, gondolom az Asus DHCP-je osztja az IP címeket mind a TP-Link-nek, mind a hozzá kapcsolódó klienseknek.Ha az Asus felől jövő kábel a TP-Link Wan portjába megy, akkor a TP-Link egy különálló hálózatot alkot a klienseivel és ő osztja az IP címeket a klienseknek?
    Igényem az lenne hogy szabályozhassam a TP-Link fel és letöltési sebességét, valamint látni szeretném hány kliens kapcsolódik a Tp-Linkre. Ez utóbbi igényemről lemondok, ha ennek az az ára hogy az Asus erőforrásait csökkenti. Minden mindennel kábellel van összekötve, de a TP-Linkre wifin is kapcsolódnak kliensek. Az is érdekelne, mennyire tudom biztonságosan megvédeni az Asus-t a TP-Link klienseitől. Vajon akkor jobban ha a TP-Link Wan portjába megy a kábel az Asustól? Vagy ez mindegy?
    Melyik megoldást válasszam annak fényében hogy előbb utóbb el szeretném érni az Asus-ra kötött usb-s hdd-t távolról is és akkor a Cisco EPC3925-nél dmz-be kell tennem az Asust és akkor ha jól tudom érdemes fix ip címeket adni mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák