Új hozzászólás Aktív témák

  • HellGreg

    őstag

    válasz Alteran-IT #27772 üzenetére

    Nekem a modem+router van itt, 120MBit-es nettel. A céges gépem nagyon jól és stabilan veszi a jelet két fal mögül (Thinkpad T430), az előző lakásban volt egy kb 7K-s wifi router (Digi nettel) és két szobával arrébb a laptop is nagyon jól vette a jelet. Mivel odaraktam egy asztali gépet is, vettem egy kb 3 ezer ft-os TP-link adaptert és egy USB-hosszabbítóval az ajtóig vezettem, plusz vettem egy bazi nagy antennát a routerhez, de mindez semmit nem segített, ha egy picit is le volt árnyékolva, eldobálta a netet, illetve a sticket.
    Ugyanitt a fórumon mondták, hogy a stabil működéshez kell egy legalább 10K-s adapter ami 5Ghz-es és 450 Mbites.
    Semmilyen kábeles közelebb hozás nem játszik, ha játszana, nem gondolkodnék ilyen megoldásban. A kérdés az, hogy ez az adapter elég-e egy asztali géphez. A laptop vevője elég, de ez pl a TP-linkes megoldásnál semmit nem jelentett, mert az asztali stickje gyengének minősült.

    @mezis, azért tettem fel direkt a kérdést mert nincs időm nyomozni, egyébként általában az az első lépés. Ha nincs kedved vagy nem tudsz vagy nem akarsz válaszolni, nem kell persze, a tanácsot köszönöm, tudom hol a keresőmező, de ez azért fórum hogy lehessen kérdezni :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák