Új hozzászólás Aktív témák

  • Tomics

    addikt

    Sziasztok!!!

    Segítségre lenne szükségem. :
    Adott egy vidéki kábelnet. Wirelesses routerrel meg szeretnénk osztani a netet. Router beszerzése után a Wizard (egyszerű) setup után sehogy sem működik (pedig azt írja minden OK) egyik gépen se a net fél órás szenvedés után(ip címek beírkálása, setupok összes lehetséges kipróbálása), reinstall és rebootoktól magától megoldódik beállítások nélkül. A noti is felismeri, kiváló kapcsolat, a kábeles is működik az asztalin (kábel + wireless). Mindenki örül, magától megoldódott.

    Egy másik esetben: Adott a chello, majd telefonvonaligénylés után új modemet adnak. Előtte a fent leírt módon volt megoszva a net. Az új modem után sehogy sem sikerült belőni a routert. Pedig elvileg a router setuplapján felismeri, hogy dinamikus IP, statusra minden OK, hálózati helyeknél is klappol mindent (XP). Mégse megy a net se wireless, se kábelen. Reinstallok, rebootok után (gép, router, modem) sem megy sehogy. És most nem oldódott meg "magától" ez a probléma 1 órás szenvedés, kábelátdugdosás után sem.

    Ötlet, hogy mitől függhet ez? Felmerült az is, hogy az UPC-s beszerelő csávó miután látta hogy meg van osztva a net és ez nem tetszett neki, letiltotta a routert.

    PH! addikt since 2004

Új hozzászólás Aktív témák