Új hozzászólás Aktív témák

  • Declare

    őstag

    Sziasztok!

    Segítséget kérnék tőletek a következő hálózatkiépítéssel kapcsolatban, amit nem sikerül megoldanom :(

    Van egy Sagemcom 5670 Thome modemem, illetve egy Asus RT-AX58U routerem. A Thome modem kint van az előszobába, majd onnan megy aegyUTP kábel a nappaliba az Asus-hoz (LAN-LAN). Az Asus-ba menne a Thome IPTV set top box, illetve egy Synology NAS.

    Az IPTV beállítást megtaláltam, megy, de akadozik :( Asuson be van állítva a multicast, illetve a PPPoe is. A Sagemcomon a PPPoe pass through. Ez az egyik gond, mivel akadozva nem túl élvezetes TV-t nézni.
    Másik gond, hogy a NAS-al sehogy nem tudok kijutni a belső hálózatból. A Nasnak fix ip-címet raktam, be vannak állítva az asus-on a port forwardingok és így ment is korábban, amíg nem a thome router volt, hanem korábban egy UPC modem, ami bridge mode-bn ment (távoli elérés, minden ment).
    Most egy kis átalakítás után a fenti felállást szeretném használni és a Sagemcomnak is modem mode-ban kellene mennie (hozzá is csatlakozik ezköz).

    Tudtok segíteni, hogy tudom beállítani ezt a rendszert, hogy működjön? Valami átjáró, vagy ip beállítás bajok lesznek. Az Asus korábban így jól működött, szóval a Sagemcomot kellene valahogy beállítani.

    (Persze az jó kérdés, hogy ez segít-e az akadozó iptv-ben :( )

Új hozzászólás Aktív témák