Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    válasz tothjozsi96 #60677 üzenetére

    Helló!
    Elvileg úgy nézne ki egy ethernet hálózat "profin" kivitelezve, hogy egy helyre futnak össze a fali kábelek egy rack szekrénybe, és patch panel(ek)re vannak kifejtve. A patch panelt meg a villanyszerelő szépen leföldelte ;-)
    Ráadásul a rack-be szerelhető hálózati eszközökön nem találsz földeletlen ethernet csatlakot, plusz beépített tápegységük van, ami azt jelenti, hogy megy beléjük fázis, nulla és védőföld.
    Szóval ilyen a "szép" felépítése egy hálózatnak: ami ez alatt van, az már kompromisszumos (ezen a téren) , nehéz lesz egy ponton normálisan földelt árnyékolású kábelezést kiépíteni.
    Kis asztali switch-ből amelyiknek fém csatlakozói vannak, az is dugasztápról kapja a tápot, tehát földfüggetlen... Inkább csak potenciálkülönbséget okoz az eszközök között. Annyi, hogy összeköti a rá dugott kábelek árnyékolását, de ettől az még a "levegőben lebeg" (így hívják a sehová be nem kötött kábeleket ;-) Pontosabban nem is biztos: mert valószínűleg van egy olyan eszköz valahol a hálózaton, amiben "földelődik" az árnyékolás: egy PC vagy egy tévé, aminek olyan a tápja pl.
    De nem tudom, mennyire egészséges, hogy a hálózatban lévő minden ilyen potenciálkülönbség egy eszköz ethernet portján keresztül "söntölődik"... Szerintem nem arra tervezték.
    Az a földelhető RJ45 dugó szuper, ilyet még nem láttam :-) Van benne ráció, bár ennyi erővel a fémházas switch-et is földelheted (biztosan találsz hozzá alkalmas csavart ;-) , de előtte nem árt "kicsipogni", hogy a ház és a csatlakozók fém része biztosan össze van-e kötve?!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák