Új hozzászólás Aktív témák

  • scarabaeus

    őstag

    válasz Dudás György #1078 üzenetére

    Ez egy jelzés, nem a képet magát befolyásolja, hanem a felhasználó számára segítség, jelzi, az a rész, amit villogtat, az már túl van exponálva, részlettelen fehérré vált.

    Nem hinném, hogy a gép maga változott. Beállítások változhattak, a beállításokat pedig megjegyzi. Lehet, hogy el van tekerve az expókorrekció, és minden képet az általa mértnél világosabbra exponál. Ez a beállítás meg szokott maradni gépeken, kikapcsolás után is. Lehet, hogy a korábbi vízeséses képen nem volt akkora a különbség a dinamikában, mint az új képen, az is lehet, hogy a beállított fénymérés az akkori adott nézőpontból más értéket adott, amibe még belefért a vízesés világossága, a mostani esetben pedig nem. Az expozíciós értékeket és a fényképezőgép beállításait a gép belementi a képekbe, utólag is meg lehet bizonyosodni azokról.

    A Panasonic weboldalán belül itt vannak a kézikönyvek. Vagy a legördülő listákból lehet kiválasztani a kategóriát, majd a gépet, vagy a típusszám mezőbe DMCFZ38-at beírva közvetlenül rákeresni. Én úgy látom, a 2011-es kézikönyvet érdemes onnan letölteni.

    Quoth the Raven "Nevermore."

Új hozzászólás Aktív témák