Új hozzászólás Aktív témák

  • Sumptuous

    senior tag

    válasz dropi #23561 üzenetére

    Nálam így van megoldva, és ugyanolyan tévem van, mint neked. Egy viszonylag jobbfajta bluetooth dac volt véve az aliról, [link] arra csatlakozik automatikusan(!) a tévé, ha bekapcsolom. Ha meg nem kapcsolom be/kikapcsolom a dac-ot, akkor a tv hangszóróján jön a hang. Nekem az erősítő egy vezetéknélküli távirányítós dugaljban van közösen a bluetooth dac-al, ha felkapcsolom a dugaljt, bekapcsol az erősítő és a dac is. A tv 3-7 másodpercen belül kapcsolódik a bluetooth dac-hoz, "szinkronizál" [kép] és már a nagy hangrendszeren szól a hang, amit a tv táv. hangerő gombjával tudok szabályozni. Mióta így van, az erősítő távirányítójához hozzá sem nyúltam..

    Aggódtam a késés (delay) miatt, de nem feltűnő. TV/Film nézésekor egyáltalán nem vehető észre. De gondolom ez inkább a dac-on múlik. Játéknál (xbox) (játék módban) viszont kiírja a tv hogy "Ebben a módban nem optimális..." [kép] a kimenet a késés miatt, itt már észrevehető egy kb.: 80-150ms delay.

    Ez utóbbit meg úgy oldottam meg, hogy a linkelt dac-ra optikán van rákötve az xbox, és a tévén kikapcsolom a bluetooth-t. Ilyenkor a dac az optikai jelet küldi át az erősítő felé - késés nélkül.

    Elnézést a regényért. :R

    Szerk: Még annyit, hogy ilyenkor viszont érdemes vagy kábeles neten, vagy 5Ghz-es wifin használni a tv-t, mert a 2,4Ghz-es sáv ugye a bluetooth miatt zsúfolt lesz, és akadhatnak problémák. Bár én még nem tapasztaltam, de olvastam már ilyet.. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák