Új hozzászólás Aktív témák

  • Rigormortiis

    addikt

    válasz Victoorius #131329 üzenetére

    A mai játékok 2 dologban tudnak többet mutatni, mint mondjuk a ps2-es társaik: grafikában és az online lehetőségekben.

    Ettől jobb volna a játékélmény? Nem! Manapság semmi új nincs. Szép játékokat kapunk, de ennyi. Sokkal nagyobb élmény volt anno egy Need For Speed Undergrounddal tolni, mint ma gt sportozni. Vagy akár mondhatnám, hogy a maga idejében a gta3 sokkal nagyobb durranás volt, mint a gta5. Vagy nézzük a jrpg-ket? Amikor kijött a final fantasy 10, nem tudtam, hova legyek örömömben, de vagy 10 éve nem láttam olyan komplex sztorit sem, mint a xenosagákban. Túlélőhorror? Hol van egy silent hill 2-3-hoz vagy project zerohoz, esetleg forbidden sirenhez mérhető darab? Nem a grafikáról beszélek, hanem hangulatról és játékélményről... Egy amúgy van: az alien isolation. Fps-ek: hol vannak a jó szingli fps-ek? Ott van a Wolfenstein. És ennyi. Azért anno egy Black (EA jaték és a Criterion csinálta) a grafikán kívül még ezt is körbehugyozta, nemhogy bármi mást, amit fps kampánynak hívnak manapság. De ekkoriban jöttek a medal of honorok és a még minőségi codok...

    De ha már Criterion: hol vannak a Burnoutok? Azóta sem adott egy autós cím sem akkora adrenalinbombát, mint ezek.

    Persze örülök, hogy már konzolon is tudok Battlefieldezni, ez tényleg jó, de kegyetlenül el vannak butulva a mai jatékok és a közönség is, aki veszi. Így tud gyakorlatilag a legsikeresebb frencsájznak lenni a CoD, és így lehet, hogy minden szarnak el van mondva a Mass Effect Andromeda, aminek kb egyetlen hibája, hogy a karakterek animációja néhol bugos.

    De nem tudom, kinek tűnt fel, hogy hova lettek a Prince of Persia játékok. Ezerszer több kreativitás és művészeti érték volt egy Sands of Timeban, mint bármelyik újkori ACben. Arról ne is beszéljünk, mennyire megújította az akció-platformer stílust és mennyire elragadó volt. Ahogy a Warrior Within is. És egyébként ahogy az előző generációs reboot is. Az Ubisoft tudta, hogyan kell újat mutatni frencsájzon belül, a kritikusok keblükre is ölelték...a játékosok meg inkább ac-t vettek.

    Szóval nem. Semmivel nem jobbak a mai játékok. Szebbek? Igen. Könnyebbek? Igen. De nem jobbak.

    [ Szerkesztve ]

    Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

Új hozzászólás Aktív témák