Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Bogyi007 #134648 üzenetére

    "Azt a HDR+ gombot kapcsold ki de azonnal!" -nem először olvasom ezt a "balgaságot" -ezer bocs, de a tények azt mutatják, h ez tényleg az. Páran terjesztik ezt a dolgot, de nem értem, h mi alapján?! :F Bár a képminőség megítélése nyilván szubjektív dolog, illetve gondolom a különböző kategóriájú tévéken máshogy működik ez a funkció. De talán épp ezért nem kéne ezt ilyen kategorikusan kijelenteni!
    Én végigpróbáltam az összes létező beállítást a tévémen, és minden esetben (HDR és SDR tartalmaknál is) a HDR+ mód jön be a legjobban. Minden más módban (a játék módban különösen) sokkal élettelenebb és fakóbb a kép, a játék módban ráadásul sokkal művibb is az egész. Ahhoz tudnám hasonlítani mint amikor az OLED kijelzős telefonom után a kezembe kerül egy alacsonyabb felbontású LCD-s teló.
    Az input lag nekem minden módban ugyanannyi kb, észrevehető különbség nincs. Sőt elvileg 4k 60Hz + HDR-ben minimálisan kevesebb mint sima 4k 60Hz-en (21.1 vs 22.7 ms).
    Úgyhogy köszönöm szépen, de én maradok a HDR+ módnál! :R

    sutyesz96: "A HDR+ a HDR-kompatibilis tartalmak nézése során olyan képi részleteket is láthatóvá tesz, amelyek korábban a sötétebb, árnyékos jelenetek során rejtve maradtak a néző szeme elől. A jobb vizuális élmény érdekében a HDR+ a világosabb jeleneteknél növeli a kontrasztarány mértékét, így élesen elkülöníthetővé válnak a tárgyak a háttértől, emellett jóval részletesebb képi világ elevenedik meg a képernyőn." -forrás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák