Új hozzászólás Aktív témák

  • Rigormortiis

    addikt

    Kivégeztem a Nier: Automatát.

    Ez a játék...a vége pont annyira ütött, mint az eleje. Hihetetlen, mennyi kreativitás és ötlet szorult ebbe a játékba. A történetet és zenét már eddig is többször méltattam, de a játékmenet is sokszor olyan irányt vett, hogy csak pislogtam.

    Aki egy picit is vevő az akciójátékokra/akció-rpgkre, mindenképp adjon neki egy esélyt!

    Ha valakinek szempont, nagyon könnyű platinázni. Gyakorlatilag a harmadik végigjátszás után már adja is. 30-35 óra és már meg is van.

    Nehéz spoilerek nélkül beszélni a játék remek megoldásairól, de végtelenül átgondolt és jól felépített az egész.

    De a legvégén...ezt azért elmondom: miután láttuk az összes fő-befejezést, elindul a stáblista, nekünk pedig szanaszét kell lőnünk a betűket a kis hekkelős úrhajónkkal. Elég sok ilyen shupm-rész lesz a játékban, úgyhogy nem ért váratlanul. De egyre nehezedik a dolog, közben pedig nagyon szép zene szól. Egy idő után annyira benehezedik, hogy már nem lehet bírni (lehet, valakinek megy, de a legszörnyűbb bullet hell rémálmok elevenednek meg). De nem halunk meg, a játék megkérdezni, hogy megpróbáljuk-e még. Aztán újra. Aztán egyre rafináltabban teszi fel a kérdést, majd felajánlja, hogy kaphatunk segítséget idegenektől, ha szeretnénk. Ekkor megjelenik körülöttünk pár űrhajó. Ezek mind a "gazdáik" nevét viselik. Más Nier játékosoké, akik ugyanide jutottak, és akik azért cserébe, hogy másnak segíthessenek ilyen formában, kitörölték a saját mentésüket.

    Mert mi is választhatjuk, ha immár segítséggel, de sikerült a végére jutnunk ennek az utazásnak: a játék felajánlja, hogy hasonlóan ahhoz, ahogy nekünk segítettek, mi is segíthetünk vadidegeneknek, viszont akkor kitörli a mentésünket. És tényleg megcsinálja, miközben valami szívbemarkoló szám szól.

    Persze mindez kiválóan reflektál a játék végkimenetelére is. De erről nem beszélek.

    Ezt tényleg játssza/élje végig mindenki maga.

    Csak a legjobb szívvel tudom mindenkinek ajánlani, aki valami egyedi és különleges játékkal akarja elütni a szabadidejét.

    Néhány kedvcsináló videó:

    Drakengard - Nier történelem

    A Nier Automatáról mélyebben

    Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

Új hozzászólás Aktív témák