Új hozzászólás Aktív témák

  • Carlos Padre

    veterán

    válasz i@lex #185491 üzenetére

    Én azért még nem temetném a Playstationt, tipikusan az a cég, ami nem csak a saját, de mások hibájából is tanul, és az a szerencsés csillagállás is csak egyszer fordul elő az életben, ami az előző gen startját jellemezte.*
    Én inkább azt látom, hogy Nintendosan külön útra lép a Microsoft, hogy ne kelljen a saját pályáján versenyeznie a Sonyval, kotlok is egy blogposton a témában egy ideje, ha lejárt a szivatásom büntetésem ki is rakom.

    *szigorúan csak a tényeknél maradva, az xbox 360 a PS3 csúszása miatt egy évig csak az öreg ps2vel versenyzett, majd mikor a PS3 megjelent olyan drága volt, hogy két évig gyakorlatilag a MS uralta a konzoleladásokat. Megvolt mindenük a sikerhez, kinect, új, izgalmas IP-k, a Microsoft számolatlanul ontotta a pénzt a marketingre és mindez arra volt elég, hogy beállítsák a Sony legnagyobb bukásaként számontartott ps3 eladásait. És ez van úgy beállítva a fanok de főleg a részvényesek felé, hogy "megnyerték" azt a generációt. Most nem látszik semmi ilyen előny, az egyetlen amivel elő tudtak állni, hogy bejelentették, a PS5 2021-es megjelenését megelőzik megint és már 2020-ban kijönnek az új gennel, amit a Sony elhárított azzal, hogy hát jó, akkor ők is.
    Ugyanígy nem látom azt sem hogy lehetne 20-30%-al erősebb az új xbox, miközben a Gamer sajtó azért ostorozza az AMD-t, hogy a Navit a Sony igényei szerint tervezte. Ez nem az a piac, ami úgy működik, hogy "figyu, nem tudom mit rendelt a másik, de én is ugyanazt kérem, csak óggyuk mán meg okosba és tegyetek bele mindenből kicsit többet." Ráadásul az új gépek annyira erősek lesznek, hogy ott már tényleg nem az fog számítani melyik az erősebb, szerintem sokkal nagyobb lesz a különbség a két gép között mint a mostani generációban. Ettől függetlenül tud a Microsoft meglepetést okozni a közeljövőben, csak nem úgy ahogy a fanok gondolják jelenleg.

    Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

Új hozzászólás Aktív témák