Új hozzászólás Aktív témák

  • saelin

    veterán

    Akkor írok egy "rövid" story-t a gamer lakótárs keresésről. Nem annyira vicces pár aranyköpést leszámítva, de annyira jó hogy ilyen is van a mai világban.

    Még nyáron ürült ki a melettem lévő szoba, mert a srácnak "alvásproblémái" voltak a bulik után. Volt vita a főbérlővel (aki gyermekkori barátom, szóval inkább afféle álvita volt csak), hogy nem jön ki jól velem, minden éjszaka a kontrollerel zörgök, mászkálok stb, és hogy ez őt nagyon zavarja. Meg nem engedtem neki, hogy az ittas barátai itt aludjanak. Szóval felhánytorgatott mindent amit tudott. :U
    Itt kaptunk egy hét békülési időt, majd megint összeültünk a főbérlővel. A lakótársam arra jutott, hogy inkább visszaköltözik ideiglenesen a szülőkhöz amíg nem talál másik albit. Én is meg a barátom is megkönnyebbült, hogy nem fajult tovább a dolog. A mai napig azt mondom, hogy nincs rosszabb annál, mint olyan emberrel egy térben lakni, akinek már az aurájai is irritálja a másikat. Néha már úgy éreztem mintha egy rossz házasságban élnék. Lol.

    És innen kezdve jönnek a vicces story-k:
    Nekem csak annyi kikötésem volt az újonc felé, hogy próbáljunk már olyan embert beengedni ide, akit valamilyen szinten vonzanak a gamek. Fel is lett rakva a hirdetés: "Gamer lakótárs keresek a nagyszobába" szöveggel.
    Jöttek a telefonok pár napon belül. Még mondtam is magamnak, hogy tuti a gamer szöveg miatt ennyire kapós, mert általában bazi nehéz ember mellé pluszba találni valakit. Érthető is persze. Ki a franc akar együttélni egy idegennel? Én. De én fura vagyok. :D

    Szóval befutottak az első telefonok.
    A legelső egy srác volt és egyből azzal jött, hogy ő nem játszik, de tetszik neki az ár és a kéró. Nem e lehetne megbeszélni... Nem - egyből rávágtam. Aztán jött még pár ilyen a feltételnek nem megfelelő egyén, akik azt sem tudták mit jelent a gamer szó... Majd egy kis szünet után csörget egy privát szám. Felveszem és egy női hang köszönt. Picit meglepődtem, mert eddig egy lány jelentkező sem volt... Sajnos. Mindegy is. Elkezdi, hogy xy Nórának hívják és ő játékos lánynak tartja magát. :DDD Egyből visza is kérdeztem, hogy parancsol? És mondja megint hogy ő játékos... lány. Itt nálam úgy elszakadt a cérna, hogy csak a hörgéseimet hallotta a túloldalt. Kelett egy kis idő mire összeszedtem magam, noha még remegtek a lábaim az oxigén hiány miatt. Mondom Nóra, mégis mivel szoktál játszani szabadidődben? Hát... ő... Kendi Krus, Pú, Femilli Ájlend, főként mobiljátékokkal, de eléggé sokat. Itt azért picit elszomorodtam és azt mondtam, hogy majd visszahívom ha jöhet megnézni a szobát. Egyre riktultak az érdeklődők és a főbérlő figyelmeztetett, hogy ha nem találok jövő hónapig valakit, akkor egy picivel többek kell fizetni, mert ez kiesés neki. Hát, igen, barátok vagyunk vagy sem, de az üzlet az üzlet. Vártam még pár napot, amikor megint csak egy ismeretlen szám hívott, ezúttal egy srác. Bemutkozik, hogy xy Csabi. Érdekesnek találja a hirdetésem. Ő rendszeresen wow-ozik, codozik és még mikor mi esik be neki. Mondom ez az, végre valami kapás van! Beszéltem vele egy időpontot és ugyan ezt megcsináltam a Nórival is, csak más napra. Gondoltam megnézem már a nőcit is, mert aranyos hangja volt és legalább azt hiszi magáról hogy gamer, vagy mi.

    Eljön a Csabi:
    Egy jó nagy pufi embert képzeljetek el, de ne azt a durván kövéret, hanem inkább azt a kőműves kövéret. :DDD Meséli hogy a barátai Chubby-nak becézik, meghívtam egy sörre (noha én nem iszom, de mindig van 1-2 a hűtőben a vendégeknek), tök jókat beszélgettünk és mondtam neki, hogy még van egy lány is aki jelentkezett és holnap jön. Még őt meglesem aztán vissza is hívom Chubby-san-t. :DDD

    Xy Nóra és a kísérete:
    Kopognak az ajtón a megbeszélt időpontban. Mikor megyek az ajtóhoz már hallom a női hangokat. Mondom ezek hányan vannak? Csak nem el hozott egy barátot magával? Egye fene, ajtó nyit és 3 csaj az arcomba vigyorog. Két pláza cica és egy alacsonyabb szoliban szorult kerekded lány. Ő volt a Nóra. Csináltam egy képzeletbeli facepalm-ot és beinvitáltam őket. A két kísérő mint a vadászgépek leváltak a formációból és betámadták a lakást. Addig a Nórival folytattam egy kis beszélgetést, hogy mit gondol a szobáról, úgy magáról a lakásról, rólam stb. Ezt megpróbálom idézni:
    - "Hát, a szoba jól néz ki, csak még olyan kis pucér. A lakás is rendben van szerintem. Te is aranyosnak tűnsz, de mond már meg nekem, hogy miért fontos az, hogy valaki játszon valamit veled."
    Komolyan mondom egy kicsit zavarba is jöttem a kérdéstől és nem azért mert megkérdezte, hanem ahogy megkérdezte. Aztán persze elmondtam neki a szitut, hogy itt nagy kockulások folynak, néha jönnek haverok és kártyázunk, beszélgetünk, így jó ha a másik lakó is hasonló beállítottságú, mert könnyebben megy a megértés. Látom hogy néz és process-el az agya, aztán csak annxit kérdezett, hogy ez milyen sűrűn fordul elő, hogy átjönnek a haverok. Mert ő nem szereti a nagy zajt, szeret nyugodtan aludni és néha a barátnőit is át szeretné hívni. :( Látszott már rajta, hogy nem tetszik neki az ajánlat, de azért próbál rakjtam csavarni, hogy hátha köt velem egy deal-t. Na, és ekkor a szobában eddig köröző F-16-osok is beálltak a bombázásba. Hogy nekik nagyon tetszik a kégli, Nóri ebbe menj bele, majd néha jövünk, ha lehet itt alszunk. Kérdezik hogy baj lenne, ha itt aludnának e néha. Persze mondtam nem, de már alig vártam hogy elmenjenek, mert már kezdtek kicsit irritálni. Gyorsan le is zártam a beszélgetést azzal hogy késő van. Megígértem hogy holnap visszahívom őt. A vadászgépeket kihajtottam az ajtón aztán szépen elköszöntem. Mondtam magamban hogy ez szuper gáz volt. A Nóri úgy nézett rám, mint aki be akar kapni, a két F-16-os mintha most mérte volna fel a terepet egy későbbi misszióhoz. Esélytelen hogy ide pláza cicákat napi szinten beengedjek, sőt együtt is éljek eggyel. Telefon nyomkod és hív Csabi.
    -"Szia Chubby! Most ment el a kenyérpirított csajszi. Ha gondolod holnap kezdhetsz beköltözni."
    Örült nagyon, mert nehezen talált albit, ahol nem kell otthagynia egy fél fizetését minden hónapban csak a lakbérre. Azóta megismerte a főbérlőt, engem is elég jól, és simán ki merem jelenteni hogy: igen.Csabira letenni a voksot életem egyik legjobb döntése volt! Nem csak egy olyan emberrel lakom együtt, aki ugyan úgy érdeklődik a videójátékok iránt mint én vagy éppen a barátaim, de még a személyisége is annyira jó, hogy öröm vele beszélgetni. Nem mellesleg gitározik és én bazira imádom hallgatni. Sluszpoén, hogy a főbérlő barátom kiröhögött hogy ilyen csajokat nem engedtem be ide, de nem kelett neki sok, hogy belássa, hogy Chubby csak egy van és ő a miénk. :DDD

    A kis komolytalan gamer lakótárs hirdetéssel szereztünk egy új barátot, aki pár hónap alatt annyira megbízható lett a szemünkben, mint azok akiket éveken át ismerünk. Az viszont hihetetlen számomra, hogy idehaza mennyire nincs kultúrája a videójátékoknak. 2019 volt és az érdeklődők felének fingja sem volt arról mit is jelent az, hogy valaki gamer.

    Elfáradtam, a Chubby legyen veletek. :))

    "It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

Új hozzászólás Aktív témák