Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Chapel

    tag

    Sziasztok.
    Hétfőn végre megjött a Tvm, Sony KD-55XF9005. Egy olyan problémába ütköztem hogy 4K HDR mellett alacsonyabb fps-el futnak a játékok. Az amúgy se túl acélos 30 helyett, érzetre ez olyan 22-25 körül lehet. Most vagy én àllítottam be valamit rosszul, vagy ez ilyen? Először arra gondoltam hogy biztos feltolja a HDR az input lagot. De nem ez a gond. Szimplán szarabbul futnak a játékok, alacsonyabb fps számmal, meg többször akad is. Ha kikapcsolom a HDR-t megszűnik ez a gond. Vagy, maradhat a HDR, viszont a felbontást vissza kell vennem manuálisan 1080p-re. Akkor is jó. De ugye nem ezért vettem 4K- tvt hogy 1080p-ben szüttyögjek. Úgy hogy ez nem megoldás. Érdekességképpen észrevettem hogy hiába állítom 1080p-re vissza, a supersamplinget akkor se lehet beállítani. 4knál megértem, de így ha visszaveszem a felbontást se lehet. A régi tvmen, az csak 1080p 60hrz volt, annál ment a supersampling. HDR gondomra visszatérve, természetesen első dolgom volt hogy a hdmi bemeneti eszközöknél átállítsam a standardról enhancedre. Game módban fut, és kilőttem minden képjavító opciót is a biztonság kedvvéert. Bár ha alapon hagyom is ezt csinálja. A tv a 2-es és 3-as hdmi porton tudja csak normálisan a 4k 60at. Mindkét portal próbálkoztam, ugyanaz az eredmény. A tv-n a legfrisebb szoftware van. A dolog érdekessége hogy PC is van rákötve a Tv-re, azzal nincs gondom. De már inkább Ps-en játszom. Days Gone, Horizon Zero Dawn, Assassins Creed 3 Remastered, Infamous 2, Plague tale, meg még pár játék, ezekkel teszteltem. Ezek közül az AC 3 játszhatatlan, és a Plague Tale is, a Days Gone-nál is rezeg a léc. A Horizon mondjuk nagyjából jó volt.
    Kezdek aggódni hogy szar a tv, és inkább samsungot vettem volna. Nem gondoltam hogy így cumizok majd ezzel, azért is vettem ilyent, bízva a legjobb kompatibilitásban, elvégre sony-sony között elvárható az ilyen. Meg a normális HDR miatt, rendes 10bites panellel.
    Egy tippem még van, mi lehet a gondja. A hdmi kábel. De a hivatalos infó ezt írja:
    A doboz tartalma:
    DUALSHOCK 4 vezeték nélküli vezérlő
    Interakció intuitív játékokkal.
    Mono headset
    Élvezd a fantasztikus, részletgazdag hangzást, és csevegj a barátaiddal.
    Prémium HDMI-kábel
    Élvezd az akár 4K felbontást és 60 kép/mp-es képfrekvenciát a mellékelt prémium HDMI-kábellel.
    USB- és tápkábelek
    Minden, amire a konzol töltéséhez, az energiaellátáshoz és a játékhoz szükséged van.
    Ergo, a kábelnek jónak kène lennie. A tvm is 2.0 hdmivel rendelkezik, szóval adott igazából minden hogy normálisan működjön. Ami furcsaság, hogy a ps4 video beállításainál ezt írja hogy "YUV422 (HDR) 4K HDR 60 tartalom 60hz tartalom megjelenítésekor a színformátum YUV422 vagy YUV420 lesz RGB helyett a HDMI 2.0 átviteli sebesség korlátai miatt." Automatikusra van állítva minden beállítás a video résznél. Állítgattam manuálisan RGB és YUV422 között de semmi változás teljesítmény terén. Délután beugrom vmi műszaki boltba aztán veszek egy biztosan ilyen kábelt. 2.1et van e értelme venni? Abból kiindulva hogy a ps 2.0a hdmivel rendelkezik a tv meg 2.0b-vel, igy sztem egy 2.0b elégnek kell hogy legyen.

Új hozzászólás Aktív témák