Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Chapel

    tag

    Sziasztok.
    A hosszú hétvégén belevetettem magam egy kimerítőbb tesztelésbe ami az új tvmet illeti (Sony KD-55XF9005).
    Kicsit felemás eredménnyel. Egy 8 éves samsungot váltott. Ég és föld a különbség a kettő között. De azért van pár anomália amit nem értek. Leginkább ps4en játszom már, de pc is rá van kötve. Direkt ezt a modellt vettem jópár teszt, vélemény után. Kimondottan ez a HDR mode èrdekelt, hogy mennyivel dobja meg a játékokat/filmeket. Azzal tisztában voltam hogy nem támogatja minden, de naívan azt gondoltam hogy amiben van, az legalább normálisan működik. Hát...vegyes nagyon. Vagy csak én vagyok balfax, vagy túl sokat vártam ettől. Ps4 játékokkal nagyvonalakban elégedett vagyok. Egy két játékban fura a HDR. De gondolom itt a játék hibás. Ac 3 remasteredben ugye droppol a játék hdr-ben. A RDR2-ben csak vmi kamu a HDR. Az Infamous 2 meg gyak bekapcsolt HDR-el tiszta fakó lesz, szal annál se érdemes bekapcsolni. Sokkal szebb kikapcsolt HDR-el. Nagyjából ezekkel voltak gondjaim, de ezeket betudtam a játékok hibájának. A többi játékommal jó volt. Mármint, ez relatív, de erre később kitérek még. Pc fronton csak 2 játék volt fent jelenleg ami támogatná a HDR-t. Egyik az Ac Odyssey, a másik meg a Division 2. Az Odyssey horror amit művel. Egy 6 gigás 1060gtx van csak a gépemben úgy hogy a 4K felejtős. 1080p-ben játszom ezt. Viszont bekapcsolt HDR mellett mindig úgy indul el hogy felkúrja a felbontást 4K-ra. A menüben hiába írja hogy 1080p-re van állítva, ez valójában 3840x2160 felbontás. Úgy hogy miután eljutok a főmenűig azt csinálom hogy feltolom a felbontást 3840x2160ra, aztán meg vissza 1920x1080ra. És megjavul. A tv is írja hogy 1080p-re váltott. Ez egy kissé irritál hogy így kell szarakodni vele. Alapvető értetlenségem hogy a tv elég sok felbontást támogat, de csak ezt a 3840x2160-at, vagy az 1920x1080-at írja ha ezekre váltok. Tehát 2560x1440-nél mondjuk miért nem írja a tv ezt ki? Ugyanúgy 3840xy2160at ír. Nem értem. :F A régi samsungom kiírta rendesen a felbontás váltásokat.
    Aztán, ami még egy kicsit zavar hogy hol van az az agyonhypeolt feketéje a tv-nek? Mindenhol csak jókat olvastam róla de ez számomra érthetetlen. A kontrasztja jó a tv-nek. De emellett a feketéje is világosabb. Van ilyen opció hogy a fekete szintet lehet állítani. Ez inkább csak sötétít a képen, de ettől még látom szinte a háttérmegvilágítást. Ennyire fos ez a FALD? Ha ezt tudom, maradok az Edge led-nél. Ami még rátett egy lapáttal hogy ezt nem tudom miért csinálja de pl világos objektumok egy sötét háttérnél, mondjuk film feliratok, de bármi ilyesmi, a sötét részre pakol egy glow effektet. Ez valszeg szintén a FALD sara.
    [link] Local dimming részt érdemes nézni.

    Összességében tetszik a tv, de pl fekete szintben a 8 éves samsungom oda-vissza veri. Szoknom kell még hogy pl egy olyan játékban ahol sötét van éppen, és a másik tvmen ilyenkor kb valóban nem is nagyon láttam semmit, itt jóval több részletet ki tudok venni, világosabb van. Egy Witchernél nem zavart, de lehet egy olyan játékban ahol hangulati elem is egyben a sötétség, ott lehet nem tetszene. (Ja igen, végre letoltam a Blood and Winet is. A Hearts of stone mondjuk jobban tetszett. Ez a Gaunter O'Dimm nagy arc :D ) Délután tesztelek is egy Alien Isolationnal :) Ez a HDR meg, àltalánosságban tetszik, de ez is néhol ilyen, van ahol olyan. Azt vettem èszre hogy, ugyan a kontrasztokkal játszik, de viszont fakóbb lesz némelyiknél a kép. Nem tudom ez normális e. Az input lag miatt inkább nem kapcsolgattam be az ilyen képjavító funkciókat. Talán párra elszórakoztam, de sokat nem javítottak rajta. Minden egyes játéknál külön biztos nem fogok ezzel szarakodni.
    Na, ez hosszú lett srácok, az éjszakás műszak meg csak eltelik lassan :) Jóccakát, aki még fenn van.

Új hozzászólás Aktív témák