Új hozzászólás Aktív témák

  • lo_jo

    senior tag

    válasz Farkassacred #108940 üzenetére

    Ezek nagyon messze vannak a szimulációtól. Se egy Forza Motorsport, se egy GT, se egy TD (a Crew, Grid, Dirt, NFS és társairól már nem is beszélve) nem nevezhező szimnek, legjobb esetben is csak a simcade vonalnak. Az igazi szimulátorok a sima játékosoknak unalmasak, mert nincs bennük csilli-villi progress, unlock, jutalmazás, stb, csak körözni kell akár órákon át. Ilyen jelenleg konzolon csak az ACC (meg félig-meddig a Dirt Rally és a DR 2.0, de a rally az nagyon más, nincs egyszerre több autó a pályán, nem kell kifékezni, előzni, "csak" az órával versenyzel), rétegjáték, annak viszont nagyon jó. PC-n persze van még pár vetélytárs cím, de ezek sem arra vannak, hogy valaki az AI ellen körözgessen hónapokon át, hanem alapvetően a kompetitív multi a lényegük. (rFactor 2, Automobilista 2, iRacing, RaceRoom az említésre méltó, a Project Cars 2 már a simcade vonal volt, de jött a 3 és az egészet nyakonfosta)

    Az, hogy az újítás nuku lenne, azt megint csak a casual réteg gondolja. Persze, grafikában általában ezek nem túl erős címek 2 dolog miatt: kompetitív multi közben senkit nem érdekel, hogy hogy néz ki a pálya melletti erdő mélyén gombászó nénike és sokkal inkább a fizika az elsődleges szempont a fejlesztés során. A fejlődés pedig igenis jelentős, akár még címen belül is. Az ACC sokak által le volt sajnálva megjelenés után, aztán az olasz srácok összekapták magukat és adták ki a patcheket, amivel a hardcore sim vonal tetejébe kerültek. Elég komoly gumifizika, futóműfizika, en bloc 400hz-es fizika, stb. Viszont az ACC még a szimek között is rétegcucc, ha nem a GT3-GT4 kategória a zsánered, akkor nem neked való. Az Automobilista 2 is hasonló utat jár be, de az megjelenéskor kifejezetten gyenge volt, azóta viszont szépen foglalkoznak vele, egyre jobb és jobb lesz.

    Casual szinten viszont van bőven mivel előrukkolni, lehet értelmes sztorit adni egy arcade versenynek, lehet csepegtetni a "nagyoktól" gumifizikát, benzinfogyasztást, stb, de tudják, hogy a casual rétegnek nem ez kell. Elég nagy hc sim múltam van, ennek ellenére jól elszórakozok én is egy GT7-tel és én is várom a Solar Crown-t, de 100%, hogy nem fogom előrendelni, mert ezeknél az arcade címeknél nagyon nagy lutri az irányítás. És teljesen megértem a hype-ot is, viszont a félelmet is. Az utolsó jó cím a TDU1 volt, a TDU2 és a Ferrari Racing Legends katasztrófa. A TDU1 viszont a maga idejében óriásit gurított az 1:1 arányú Oahu térképpel. A versenyzésen felül volt benne pár érdekes mód (stopposok fuvarozása, drága autók leszállítása), kormánnyal is jó volt az irányítás, kezelte a 3 pedált (vagy gombra is rakhattad a kuplungot), ami akkoriban nagy szó volt, főleg arcade vonalon. És lehetett csak simán kocsikázni, az arány miatt pedig nem 5 perc volt eljutni a térkép egyik sarkából a másikba, miközben 3-4 féle "országrészen" mész át, a'la FH5.

Új hozzászólás Aktív témák