Új hozzászólás Aktív témák

  • saelin

    veterán

    Nah, deck fórumtársnak hála én is hozzá jutottam a ps5-höz! Ezúton is köszönöm neki még egyszer. :R

    Első benyomások:
    - maga a gép óriási és sokkal nehezebb mint a pro.
    - a talp felszereléséhez néznem kellett egy YouTube tutorialt...
    - a kontroller tökéletes fogásra, a ravaszai nagyon kellemesek és feszesek, plusz az új rezgés is sokkal lágyabb lett.
    - az viszont nem tetszik benne, hogy a mute gomb a PS gomb alatt van, meg a PS gomb formája is szokatlan, a mélysége is nagyon fura. Én jobban kedveltem a kör alakú gombot ami a DS4-en van.
    - az ui minimalista modern hatást kelt.

    Egész napos tesztelés utáni gondolatok:
    - gyors, halk és tetszenek az új funkciói (bővebben lentebb).
    - a kontrollerbe épített mikrofon nagyon gyenge minőségű.
    - youtube broadcasting közben hiába nyomok rá hogy a party vagy chat audió ne hallatszódjon akkor is hallatszódik. Ez valami bug lehet, mert redditen is találtam pár témát erről.
    - a kontrollerbe dugott jack füles is okoz anomáliákat... pl hogy saját party tagjaim hallják magukat vissza. Nem igazán értem hogy miért, mert csak a fülesben szól a játék és chat hangja is. :F
    - tetszik hogy könnyebben elérhető a média "mappa", ami itt mostmár egy külön fül.
    - az alsó ribbon menü a PS gomb megnyomására nagyon jó ötlet. Egy csomó funkciót el lehet így érni.
    - az új trófea rendszer is király és mostmár a profilom alatt tudom lesni mennyit játszottam egy játékkal. Ezt mondjuk tehetnék valami jobban szem előtt lévő helyre is.

    Kb ennyi a beszámolóm magáról a konzolról. Próbáltam rajta pár játékot: No Man's Sky, Destruction All Stars, Astro's Playroom, Black Desert Online, Control. Legtöbbet a BDO-val és a Control-lal játszottam. Látványra egyértelműen a Control viszi a prímet. Rombolhatóság, RT, mindenféle effekt a kijelzőn... Ha csak nextgenre adták volna ki azt mondtam volna ez egy igazi nextgen cím. Durva hogy az RT-t kivéve ugyan ezt tudja pro-n is egy kicsit kisebb felbontáson. A story sötét, nyomasztó mivolta eléggé meglepett. Néhány ellenség még több óra gameplay-el a hátam mögött is a frászt tudja rám hozni. Ezután a God of War-t tervezem kijátszani. A Digital Foundry videója alapján lenyűgöző látványt nyújt 4k60 fps-ben!

    Mindent egybe vetve elégedett vagyok a konzollal. Ha a streames dolgot javítják, meg a jack dugós fülesek party chat echo-ját egy szavam sem lesz. Talán a tárhely lesz később majd gázos, de ha hozzá veszem azt, hogy milyen gyorsan lejöttek a játékok... lehet nem lesz baj, majd csak a generáció vége felé.

    "It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

Új hozzászólás Aktív témák