Új hozzászólás Aktív témák

  • Hachiko95

    aktív tag

    válasz Iparmágnás #58378 üzenetére

    Távolról engem annyira nem zavart a venti hangja, inkább csak kiváncsi voltam, hogy lehet-e rajta alakítani :). Kipróbáltam gumi gyűrűvel és szilikon alátéttel, a szilikon alátét [kép] jobbnak tűnik. Egyszerűen puhább és jobban nyeli el a rezgéseket, illetve vékonyabb ezért nem emeli ki. Alapvetően a ventinek nincs hangja kivéve a helyéről, viszont érződik a fém keretét megfogva, hogy finoman rezeg és ezeket a rezgéseket továbbítja a ps5 házának, ami felerősíti. Nincsennek jól kiegyensúlyozva ezek a ventilátorok, az enyémen [kép] nincs olyan vöröses ragasztó szerű [link] , de hallottam olyat is amin volt, annak is pontosan ugyanilyen a hangja.
    Az is fontos, hogy vannak meghúzva a csavarok, csak annyira szabad meghúzni, hogy éppen hozzáérjen a fém rácshoz a csavar feje.
    Végül 4 db szilikon alátétet raktam a venti alá és 4 db-ot a venti és a rács közé.
    Neked melyik fajta ventilátor van benne?

    Arra lennék kiváncsi, hogy hűtés szempontjából melyik a leghatékonyabb, mert a Nidec (B) elég masszívnak tűnik. Azt néztem, hogy a lapátjai is hosszabbak, jobban kiérnek a fém keret széléhez [link] . Az NMB-nek (C) pedig ugyan a belsejéig érnek a lapátjai, de a középrész nagyobb ezért rövidebbek a lapátok, illetve az sem olyan nagy átmérőre, mint a Nidec (B) [link].
    Érdekesség még, hogy két felé van osztva a ventilátor, a Delta (A) és a Nidec (B) lapátjai ugyanúgy néznek ki előről és hátulról, az NMB-nek (C) viszont hátul a lapátjai nem érnek be a középrészhez [link].

    A szoftveres szabályzásuk is elég kezdetleges, a megjelenés körül volt róla szó, hogy több hőmérséklet szenzor el van helyezve, hogy kifinomultan tudják szabályozni, ehhez képest gyakorlatilag 2 fokozat van. Lehetséges, hogy ez majd a ssd bővíthetőség aktiválásával fog jönni. Az igazi az lenne, ha mindhárom ventilátor fajta külön vezérlést kapna, de ez nyilván nem fog megvalósulni.

    Coil Whine-nal alapvetően sok mindent nem lehet csinálni, esetleg egy szoftver frissítéssel alakíthatnak valamit rajta. Olyan laptopról tudok, aminek jött BIOS frissítés a CW "kijavítására", csak ott nem a tápegység adta ki a hangot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák