Új hozzászólás Aktív témák

  • Crus

    őstag

    válasz boost #60032 üzenetére

    Számomra a gaming karrierem egyik legzseniálisabb játéka volt. Ha jól emlékszel az 1. rész + DLC történéseire akkor különösen. Nálam az emberi érzelmi skála nagyjából teljes spektrumát elhozta a 2. rész. A látvány, hangulat, audio pedig dettó toplistás.

    Joel és Ellie között egy rendkívül erős kötelék jött létre azzal, hogy az 1. részben egymást nem egyszer megmentették, átéltek egy brutál kemény utazást. Nem mellesleg Joel apai ösztönei és szeretete Sarah lánya halála után Ellie-re irányulhatott. Joelben évekig ott tombolt, hogy nem tudta megmenteni a lányát, nem tudta tovább szeretni és törődni vele és akkor bejött Ellie az életébe.
    Aztán ott volt az 1. rész alapjátékának vége, amikor is kiderült, hogy Joel annyira megszerette már Ellie-t, hogy az emberiség érdekében sem hagyta feláldozni, átgázolt érte bármin és bárkin.

    Az 1. rész remekül megágyazott annak vak bosszúvágynak, amit aztán Ellie akkor érzett, amikor Abby bosszút állt az igazi apjáért. Alapvetően a 2. rész, a 2 lány bosszúhadjárata azért az emberért, aki törődött velük és szerette őket. A legszebb az egészben, hogy az elején nyilván Abby-t gyűlölöd, mert a Naughty azt akarta, hogy gyűlölöd, hogy aztán az ő szemszögét eléd tárva megértsd, hogy Ellie is keményen lecsúszott az erkölcsi ranglétrán, de Abby mégis megkíméli. De Ellie-t még mindig hajtja a düh és a bosszú, képes még a szerelmét is feláldozni csak azért, hogy a bosszúja beteljesedjen, és a legvégén végre csak ráébred, hogy gyűlölete tárgyánál már rég mélyebbre csúszott és végre képes továbblépni.

    Hogy miért kellett Santa Barbara? Hogy megértsük, a befejezetlen bosszú mennyire marcangolja Ellie-t... a vérbosszú pedig pontosan ilyen. Nem lehet tudatosan egykönnyen gátat szabni neki.

    Abby NEM lett más személyiség! Abby bosszúja Joel-en erősen jogos! Akkor is, ha te Joel-t kedvelted, holott egy igazi nagy szarházi volt. Gondolj arra, hogy a TLOU 1 elején Ellie-nek is mond egy olyat, az ártatlanokat is ölt korábban!
    Aztán beáldozta az emberiség jövőjét Ellie-ért, miközben ártatlanok sorát mészárolta le már megint. Joel nem lett attól szent, hogy Ellie-t megszerette... Joel egy önző rohadék, egy sima mezei csempész, aki a lánya halálán a büdös életben nem tudott túllépni és a lelkében tátongó űrt Ellie-vel tömte be, akinek persze árva lányként nagyon is örömteli volt egy "apa'".

    Abby ráadásul még akkor is megkímélte Ellie-t, amikor az gyak. az összes barátjával is végzett már, köztük egy terhes nővel, meg Owen-nel, akihez a lezárt kapcsolatuk ellenére még továbbra is gyengéd szállak fűzték. Abby jó ember, Ellie meg rettentő mélyre süllyedt a bosszú miatt.

    Ennek a játéknak minden másodperce tömény zsenialitás.

    Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

Új hozzászólás Aktív témák