Új hozzászólás Aktív témák

  • saelin

    veterán

    válasz S e t h #71003 üzenetére

    Ízlésről nem vitatkozom, de én kétlem hogy bárki úgy állna fel az Ubisoft játékai után, hogy "Hű, ez de király volt!". A viszkető grind spotot vakargatja csak az ember agyában. Nekem egy szavam nem lenne az AC, Farcry stb játékok ellen, ha a story hozna egy bizonyos színvonalat és nem ilyen ZS kategóriás semmivel töltenék ki azt a rengeteg időt amit rájuk kell szánni.
    Nálam a játékok kb két-három kategóriába esnek és ha egyikbe sem tudom őket belerakni, akkor azok nálam gyengén szereplő alkotások lesznek.
    - Story, amiben csak az visz előre hogy lásd mi történik következőleg. (LoU, Life is Strange, Ghost of Tsushima, Mass Effect stb)
    - Loop játékok, amik a gameplay-el fognak meg és/vagy érdekes játékmechanikákkal tartanak bent amíg lehet. (Returnal, Little Big Planet, No man's sky, Formula 1, Minecraft...)
    - Multiplayer/Coop játékok, ahol egymással vagy egymás ellen tudja az ember különféle játékmódokban és helyzetekben kipróbálni magát. (Borderlands, Destiny, Mortal Kombat, Overwatch stb)

    Persze vannak áthajlások egyik halmazból a másikba, de mindig valamelyik oldala erősebben megmutatkozik. Nekem nem azzal volt bajom, hogy valaki élvezte a játékot és tetszett neki valamilyen szinten (szíve joga), hanem azzal hogy 100+ óra van benne ami végig önismétlő és mindenféle ingertől mentes... És ez már jónak számít! Egy tisztes iparos munka sosem lesz jó játék, mert semmiben nem tud igazán domborítani. Szimplán csak játszható és szép. Nem kell még a Sony exkluzívokkal sem összehasonlítani az Ubisoft játékait, mert anélkül is látszik rajtuk hogy mennyire sablon szerűen épülnek fel mindenféle kreatívitás nélkül. Egy AAA játéktól többet várjon már az ember ha lehet.

    "It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

Új hozzászólás Aktív témák