Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz cyberkind #90935 üzenetére

    Egy AAA játék elkészítési ideje covid meg egyéb baromságok nélkül 5-7 év. Egy konzolgeneráció 7 év. 2 AAA játék egy nagy stúdiótól egy generáció alatt teljesen normális, ez alól az egyetlen kivétel, ha volt AAA launch címük, mert akkor talán a három beleférhet. Ennél több max akkor, ha akkora a stúdió, ha párhuzamosan kettőnél több címet tud párhuzamosan fejleszteni úgy, hogy mind optimális tempóban készül (avagy 9 nő nem tud szülni egy gyereket egy hónap alatt).
    Ha viszont egy stúdió dolgozik két címen, akkor mellette minimum másik 4-8 kísérlet megy a háttérben, kis csapatokkal, hogy legyen jövőkép, ne az legyen, hogy kiadták a mesterművet, aztán annyi a maradék terv, hogy patchelés meg patchvakarás.

    Szóval, ez a 2-3-4 cím egy generáció alatt, azt feltételezve, hogy ebből legalább egy remaster, ami ki van adva valami kisebb félig meddig külsős csapatnak, egy multi, amiben az assetek 99%-a már az előző címből kész van, és a maradék teljes értékű játék, esetleg teljesen új IP, teljesen normális.

    ui.: tegyük hozzá még azt, hogy ízléstől, történettől abszolút függetlenül ki lehet jelenteni, hogy naughty dog szintű, kidolgozottságú, részletességű játékot az egész bolygón kizárólag a naughty dog tud csinálni, és akkor pláne igaz a fenti.

    [ Szerkesztve ]

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák