Új hozzászólás Aktív témák

  • pmonitor

    aktív tag

    válasz Silεncε #15747 üzenetére

    Az alap az, hogy van neve. A minisztereknek, könyvelőknek, villany-/víz-/autószerelőknek, orvosoknak, tanároknak stb... stb... Mindegyiknek van neve. Az anonim "szakember" nem szakember. Messziről jött ember azt mond/ír, amit akar. Igazából egy nickről nem igazán lehet eldönteni, hogy programozó-e. Erre a kedvenc példám a prog.hu fő moderátora volt, tehát ő döntötte el, hogy ki mennyi ún. szakmai pontot kap. Aztán kiderült, hogy azt sem tudja, hogy mi az érték- és referencia típus között a különbség, meg azt sem tudta, hogy mi az a formátum string. Számoknál a vezető nullákról még csak nem is hallott, mert az szerinte nem ugyanazt a számot ábrázolja. Na azóta alapból a nick alapján nem sorolok be programozónak senkit. Sajnos a prog.hu-n megtapasztaltam, hogy egy csomóan csak programozónak mondják magukat.

    Aztán azon kívül, hogy van neve, még az is számít, hogy a fő jövedelme a fejlesztésből adódjon. Valódi fejlesztésből, ahol az idő nagy részét kódírással tölti. Próbáljon meg valaki fejleszteni kód nélkül... Kíváncsi lennék a kód nélküli programra.

    Fórumokon meg az is kitétel számomra, hogy segítőkész legyen. Mit ér a fórumon egy olyan szaki, aki nem akar segíteni, ha tudna is(magában tartja a tudását)?

    @opr:
    > ha valaki ignorálja a srácot, mert nem tetszik neki a stílusa, vagy más területen dolgozik, tehát nem tud neki segíteni, akkor az nem programozó.

    Csak félig ismertél ki. Ugyanis a mondat első fele igaz. Ha valaki azért nem segít valakinek, mert nem tetszik a stílusa, őt nem nevezném egy fórumon programozónak. Már csak azért sem, mert a fórumon nem csak a kérdezőnek segítesz, hanem aki idetéved a fórumra, mint olvasó, neki is. Tehát mikor azt mondod, hogy leszarsz, akkor nem csak engem szarsz le, hanem az olvasókat is. A mondatod másik fele hibás következtetés.

    [ Szerkesztve ]

    http://www.bferi.hu/download.php ; http://bferi.hu/egyeb.php

Új hozzászólás Aktív témák