Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Forrest Gump #9637 üzenetére

    Nekem is van mindkettő és ha választani lehet, akkor ma is a nagyobb képméretet választanám. "Enyhén" jobb 50"-on játszani 720p-ben, mint ugyancsak 720p-ben játszani a 42"-os (ámbár fullHD) panelen. Hajadra kenheted.

    Filmeknél sincs különben, még Blu-Ray esetében sem. 3 mérettől nézve sokkal nagyobb élményt nyújt az 50" HD-Ready-t bambulni, mint 42" fullHD-t, amelynek részletezettsége ilyen távról már el is veszett a HD-Ready panelhez képest. Hangsúlyozom 50" HD-Ready ára = 42" fullHD ára. Mindenki eldöntheti, hogy mi neki a fontosabb, hogy ott van a fullHD logo a TV-n és rendkívül örül ennek, vagy hogy 20 cm-rrel nagyobb képátlót néz, a mindennapokban gyakorlatilag teljesen azonos minőségben. Merthogy a 10-15 GB-os .mkv HD-anyagok mindennek nevezhetők, csak HD-minőségűnek nem, azok miatt kár fullHD-panelt fenntartani, a konzoljátékok 95%-a csak 720p-t tud, a Blu-Ray meg nem kicsit drága jelenleg, a minőségi fullHD TV adások száma meg mint a fehér holló (és annak is a fele értelmetlen szar). Ezen túlmenően a HD-anyag a HD-Ready panelen sem néz ki gyengén.

    Mindegy, nem nyitok vitát, mindenki maga dönti el, hogy mi a jó neki. Aki meg olyan megrögzött pixelvadász, hogy 1,5 méteres távolságról bambulja a 42"-os panelt, ahol még tényleg látszik a különbség, az meg is érdemli, hogy fullHD-t vegyen.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák