Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz vargata #11028 üzenetére

    A PC fájl kezelőjére gondolsz, vagy a WEB-es felületen belül a File Station-re?
    Van egy "HybridMount" alkalmazás. A telepítés után egy varázsló vezet végig a teendőkön. Érdemes átgondolni, hogyan és miért akarod felcsatolni. Pl. ha PC-n dolgoznál vele, és felcsatolnád egy betűjeles meghajtóhoz, ahogy a NAS többi megosztását, akkor az első, "Fájlfelhő-átjáró" opciót kell választani. Ha elég, hogy megjelenik a WEB-es felületen, pl. a "File Station"-ön belül, akkor a "Felhőmeghajtó csatolása" opció a neked való.

    A következő lépésben kjelölöd azt a felhőszolgáltatást, amit fel akarsz csatolni.

    A myQnapcloud-ot kiválasztva automatice a qnap fiókoddal próbálja meg társítani, elég a "keresés"-re bökni, és megkeresi melyik szerverükön van a fiókod. Fel tudod csatolni a teljes felhőt, de kijelölhetsz egy vagy több konkrét mappát is a felhőn belül. Meg kell adni a szinkronizációs házirendjét is. Érdemes elolvasni az i-re kattintva a működés megértését.
    Kicsit lejjebb görgetve a szinkronizáció gyakoriságátlehelt beállítani, ami alapértelmezetten 6 perc. Vagyis minden módosítás 6 percen belül válik láthatóvá a másik oldalon, és nem azonnal.
    A következő fülön pedig azt adhatod meg, hogy melyiktárkészleten, mekkora helyet foglaljon magának.

    Mivel Te is csak az ingyenes verziót használod, 20GB-nál többet megadni felesleges, hiszen ennyi a max tárhelyed, és ennél kisebbet nem is lehet beállítani.
    Alul a színes csíkon lévő bogyókkal módosíthatod a gyorsítótár beállításait. Attól függen mennyi adatot szoktál módosítani. Itt is érdemes meghagyni az alapértelmezést, és az i-re bökve elolvasni, hogy mi is ez.
    A gyakorlatban ez at jelenti, hogy a kijelölt tárállományon létrehoz magának egy vastag kötetet, az általad megadott mérettel.

    A FileStation-ben pedig megjelenik a myQnapCloud tartalma.

    Automatikusan megjelenik a hálózatban is mint megosztott erőforrás. A NAS "Vezérlőpult"ján belül, a "Megosztáskezelő"ben engedélyt adhatsz a saját fiókodnak, hogy tudja írni/olvasni a megosztást.
    Ezután már akár bele is léphetsz, vagy felcsatolhatod, egy betűjeles meghatónak.

    Fontos!
    Mielőtt belekezdesz, győződj meg róla, hogy a tárállományodon van elég üres szabad hely az új kötetnek. Ha kimaxoltad a területet, csökkentsd valamelyik jelenlegi kötet méretét a szükséges mértékben.

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák