Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    válasz vargata #11156 üzenetére

    Mert a statikus kötet úgy működik, mint Windows-on a partícionálás. Létrehoz a lemezen egy akkora partíciót, mint amekkora a lemez kapacitása. Létrehozza rajt a rendszer kedvenc fájlrendszerét, és készen vagy. Létrehozhatsz rajt megosztásokat (mappákat) és azokra már tudsz írni/olvasni a hálózaton keresztül.

    Nincsenek pillanatképek, nincs partíció átméretezés, hogy pl. készíts még1 partíciót mondjuk a felhő tükrözésnek. Egy új lemez hozzáadásakor nincs lehetőséged a jelenlegi fájlrendszer kiterjesztésére, hogy a második lemez kapacitásával megnöveld a tárhelyet. Bár esetedben az egylemezes eszköz esetén ez nem játszik, de az LVM sokkal rugalmasabb használatot tesz lehetővé.
    Egyrészt bekapcsolhatod ezt a bizonyos pillanatkép készítést, dinamikusan módosíthatod a volume-ok méretét. Ha van még üres hely, akkor hozzáadhatsz, vagy az üres helyen létrehozhatsz még egy volume-ot. De ha az egyik Volume-on elfogy a hely, egy másik volume méretének csökkentésével készíthetsz új üres területet, így a helyhiánnyal küzdő másik volumen-hoz csaphatod.
    Nincs szükség partíció tologatásra, hogy az így létrejött üres hely a megnövelendő partíció végén legyen. Stb...stb... stb...

    morfondőr
    Storage pool meg lehet a teljes lemez.
    Nem "lehet", hanem biztos. Minden egyes a NAS fiókjába tett fizikai lemez bekerül a storage pool-ba. (Elméletileg több storage pool is lehetséges, ilyenkor azt kell kijelölni, hogy melyikbe tegye, melyik kapacitását akarod növelni, az új fizikai lemez kapacitásával. Otthoni felhasználás esetén nem jellemző) Feltéve, hogy nem standalone lemeznek jelölöd ki.

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák