Új hozzászólás Aktív témák

  • Xarina

    aktív tag

    Az Asus P5B deluxe alaplapomon biost frissítettem, majd beleraktam egy Xeon L5420-at. Sajnos, amint beléptem a biosba, azonnal kifagyott. (Viszont ha nem léptem be, akkor látszólag minden hibátlanul működött. A Cpu-Z felismerte a xeont, látta az új utasításkészleteket, futottak a gépen a programok, látszólag hibátlan volt minden). Tanácsolták, hogy próbáljam meg az egyel régebbi biossal. A régi proci alatt felraktam a régebbi módosított biost az alaplap EZ-flash programjával. Látszólag sikeres volt, a telepítés rendben lezajlott de újraindulás után kifagyott a gép az alaplap logójánál. Csináltam egy bios resetet, majd bekapcsolás után felpörögnek a ventik, indul a gép, a monitor is életre kap, de kép nem jelenik meg rajta semmi, közben a ventik leállnak és magától újraindul a gép és ez ismétlődik a végtelenségig.
    Beraktam a xeon procit, de azzal is ugyanezt csinálja. Vagy kifagy a bejelentkező képernyőn vagy elindul, leáll és újraindul állandóan.
    Sajnos nem működik a bios visszaállítás sem. A leírás szerint rá kell tenni egy fat32-es pendrive-ra a biost (a gyári legújabbat tettem rá). majd a gépnek érzékelnie kellene, hogy hibás a benne lévő bios és automatikusan telepíti a pendrájvról.De itt el sem jut addig. Ill. nekem nem bios frissítés közben lépett fel a probléma, hanem a sikeres bios frissítés után, mikor újraindult a gép. Így szerintem a lap nem is tudja, hogy baj lenne a biossal.
    Van valakinek valami ötlete, hogy mit csináljak? Esetleg van valaki Baja, Bácsalmás környékéről akinek van xeon vagy valami 775-ös processzora egy próbára, hogy azzal elindul-e a gép?

Új hozzászólás Aktív témák