Új hozzászólás Aktív témák

  • Jól megszívtam a vadi új DX38 Bonetrail lappal. Valami rossz rajta, de nem jövök rá hogy mi.
    A tünet:

    Ráadom a tápot és elindul magától de fekete kép majd leáll. Hiába kapcsolgatom be, megy majd leáll.
    Bios kapcsolót Normal helyett Configurationra rakom majd áramtalanítom, ráadom a tápot nem indul magától és power gombra hiba nélkül megy viszont egyből bios dobja be. Ott nyomok egy restore to defaultra akkor kiírja hogy kapcsoljam le és rakjam át a jumpert normal módra. Átrakom megy, win betölt használom a gépet full stabil, prime95 furmark minden király. Lekapcsolom majd újra be és kezdődik minden elölről, ugyan úgy felpörög majd leáll és csak failsafe majd normal vissza megy.

    Amit próbáltam:
    Másik táp, 2 féle codegen, chieftek
    Másik ramok, 4Gb-osból csak 1333-ast kezel csak az egyes slotban, geil 2gb-osból kettőt kezel de csak az első és utolsó slotban, minden más formáció 3 pittyegést produkál mintha nem lenne ram, 1600-as modult másodikként berakva nem látja, önállóan 3-at pittyeg.
    Másik procikkal, E3300, E2140, E6750
    lehúzott hdd és dvd-vel.
    Cr2032-est cseréltem.
    Biost frissítettem.
    Másik videókártyákkal. (HD5450, GT640) Másik 16x slotban.
    Szóval a bios csak fail safe mód után egy indításig működik és a következő restartkor már nem indul.

    A poén az hogy totál új a lap, cég dobja ki selejtbe, én bontottam ki frissen igaz már jóideje áll magába. Geil ramok is bontatlanok voltak. Annyit megfigyeltem hogy a failsafe és a normal között a ram órajele 1333-ról visszamegy 800-ra. Kézzel akár mit állítok normal módban nem megy csak restore defaultal.
    Az a gyanúm hogy valami a biossal van, talán nem tud írni valamit. Bár megpróbáltam mindent úgy érzem lehet el kellene engednem szegényt, hiába totál új.

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák