Új hozzászólás Aktív témák

  • Alastair'

    nagyúr

    A Performance Enhance szivatott, alapból Turbóra állítja, korábban is mindig azon használtam. Igen ám csak a régi Giga P45-ös lapom még DDR2-es volt, ez meg DDR3-as.
    Időnként még alapon is elszállt 1-2 játék, simán kilépett, sőt volt kék is. Olvasgatom a topikot, a tuningokat, és nem értem, hogy nekem 400x8-on se akar bekapcsolni. A korábbi 2x2 giga 1333-as Patriottal ment, de a 2x4 XMP-s Kingmaxxal nem. Itt-ott megyegetett, volt olyan fsb amin hajlandó volt elindulni, és már-már stabilnak is hittem, míg valamelyik játék csak simán kilépett, vagy a szokásos kék.
    Gondoltam 1-et, és beállítottam megint 400x8-ra, az összes fesz maradt "normal"-on a biosban, viszont a ramot visszavettem 1066-ra. Indul a gép, megy, semmi gond. Játékok mennek, nem dob ki, nincs kék.
    Ekkor a PE még Turbón volt. Ezután felraktam a ramot 1333-ra és a PE beállítást levettem Standard-re. Eredmény: megy a gép, stabil, nem dob ki, nincs kék. Viszont ha beállítom a ramnak az xmp-t, felrakja 1600-ra és így standard PE mellett sem indul, csak akkor, ha az 1.5 voltos ramnak adok minimum 1.7 voltot. Ezt viszont már nem értem, hogy miért csinálja. Mivel a ramot nem akarom megsütni 1.7 volton, így marad az 1333.
    Minden esetre rájöttem, hogyha a ramot 1333 körül tartom, standard PE mellett, gyakorlatilag szinte semmi fesszel megy bőven 400-as fsb felett is.

    [ Szerkesztve ]

    Alister from Hell

Új hozzászólás Aktív témák