Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    Találkozott már valaki az alábbi problémával?

    Nyomtatót USB-vel kötöttem a routerre, asus féle printer progi indít (usb alkalmazások alapján), felismeri telepít, majd a nyomtatót is usb üzemmódban telepítem. Ez után a nyomtató hibátlanul működik, szkennel mind az asztali gépről, mind laptopról.
    Másnap bekapcsolom a nyomtatót a router látja, de a szgépem nem észleli. Asus féle printer.exe futtat megint, erre a keresés után azt írja, hogy nem talál kompatibulis routert. :F
    Router restart (admin felületről), amit követően a progi gond nélkül megtalálja és minden működik szépen ismét ahogy kell. Következő nap pedig ugyanezt ismét eljátssza.

    Na ez mi a fene? Mi történik a routerrel, hogy egy bizonyos idő után nem alkalmas nyomtató megosztásra?

    Megjegyzem, hogy a nyomtatót wi-fi-vel csatlakoztatva a routerre simán megy és nincs ez a probléma, igaz akkor az usb alkalmazást se kell futtatni.
    Naív módon azt gondolnám, hogy az usb mégis csak egy stabilabb kapcsolat mint a wifi, illetve a wifi rádiót időzítő szerint engedem csak működni (gyerek ne netezzen tanulás helyett), ami miatt jó lenne, ha a wifi állapottól/napszaktól függetlenül a nyomtatás lehetséges legyen.

Új hozzászólás Aktív témák