Új hozzászólás Aktív témák

  • Navaren

    aktív tag

    válasz icecave #1431 üzenetére

    Kis késéssel, de had legyek teljesen őszinte (bár nem teljesen fedi a Te kérdésed, azért lehet, releváns lesz):
    Én 11 Pro-ról váltottam 13 Pro-ra, és így sem érzem azt, hogy 'új' telefonom lenne.

    Az élekkel határolt dizájn nagyon tetszik, de első napokban leejtettem (vastag, puha szőnyegre szerencsére), így rögtön tokba öltözött, ergo nem nagyon látni (keresem a kombinációt a lehető legvékonyabb, de mégis érdemben is védő tok kompromisszumra, most megint a Spigen Liquid Air van).
    Ja, és a Midnight Green a valaha létezett legszebb iPhone szín volt szerintem, és bár a tavalyi sötétkék szintén gyönyörű volt, ez a Sierra kék nincs ott, ráadásul az esetek 90%-ban inkább acélszürke, mint bármilyen kék árnyalat.

    Na, de a lényeg: én mindig kétévente váltok az előfizetés kapcsán, a 11 Pro az ég és föld volt az i8-hoz képest (X-et nem mertem bevállalni, mert első generációs cuccot nem szeretek venni és kíváncsi voltam, mi lesz a faceID-val és az OLED panellel, előbbivel ugye sok gondot jelentettek egy idő után, utóbbivan szintén volt ismert szériahiba, ami csereprogramot kapott), most viszont kb. semmi.

    - A 120Hz klassz, ha épp megy, de az iOS 60Hz nem annyival tragikusan gyengébb látvány, mint droidon ugyanez a differencia, magában talán nem éri meg a váltást.
    - Rendszersebesség érzet difference közel nulla, viszont ujratöltögetés tényleg sokkal ritkább (4 vs 6GB RAM, bár ez 12 Pro után Téged nem érintene)
    - A kamera tényleg jobb, de pont a 11 Pro nagy ugrás volt bármilyen iPhone-hoz korábbról, és teljesen vállalható képei voltak annak is, ahol most egyértelmű előny van 13-ban, az kb. mind extrém körülmény között jön ki igazán (vagy ultraszéles night mode, meg hasonló exkluzív dolgok kapcsán, de pont ez asszem 12 Pro/Pro max-ban is adott már).
    Viszont a photographic styles elég jó. Átraktam high contrast-ra váltáskor, és így tényleg frankón szinte Pixel - szerú képeket lő, nagyon szeretem, nem'tom miért nincs 12-es szériában.
    - Az akkumulátor értelemszerűen jobb, de ez a MOST-ra igaz, 11 Pro akkuja 93%-os volt, és főleg ilyen 30-35%-os töltöttségtől lefele kezdett nagyon hamar merülni, újkorában legalább olyasmit tudott, mint most a 13 Pro.
    - A kicsi, páréves kínai telefonokra hajazó új notch állítom idegesítőbb, mint a régi. Igaz, hogy keskenyebb, de nem nyertünk vele semmit érdemben, viszont magasabb, és így PONT belelóg egyes videókba, amelyekbe a régi még pont nem (nem'tom, hogy ez a Max méreténél is így van-e).
    Illetve nekem valahogy a szemem sem 'mossa el' annyira a perifériából ezt a kisebbet, nem tudom miért.

    Megszűntek viszont a hülyeségek: Spotify nem veszti el a kapcsolatot az watch-csal edzés közben, AirPods végre normálisan vált automatikusan eszközt akkor, ha pl. tableten nézek filmet, jön egy hívás telefonra (iPad-et nem engedem rendes telefonhívást fogadni, hülyét kaptam tőle, csak facetime-ot), akkor füles automatice a telefonhoz lövi magát mielőtt felveszem órán keresztül, stb.
    Érezhetően jobb a Wi-Fi vétel is.

    Ami valahogy hülyén működik, az az, ahogy az óra feloldja a telefont akkor, ha 'maszk van rajtad'.
    Na most, maszk mellet ezt tényleg működik, de egész más, lehetetlen helyzetben is rezeg az óra rajtam, hogy feloldotta a telefont, holott rá se néztem, csak mittudomén, ahogy az asztalról felvettem, a tenyerem érintésére véletlen bekapcsolt a kijelző, , vagy máskor pl. zsebben kotorászva hozzáértem, stb. Nem'tom, hogy ez bug, vagy fícsör :DDD.
    Ja, és valami fordítva is van, pl. a töltőre rakott, kikapcsolt kijelzős órát meg a telefonom oldotta fel a minap.

    Mindez persze szubjektív.
    Lehet, hogy Te sokkal jobban fogod látni a 120Hz-et, olyan helyen, olyan fényben fotózol, ahol érdemben kijön a különbség, vagy annyit jelent, hogy ritkábban, vagy kevesebbet kell a telefont töltened.
    Minden évben mIndig mindenhol mindenki ezt mondja, de elvileg a 14-es iPhone tényleg egy nagyobb redesign lesz, lehet érdemes lenne inkább szeptemberben lépned, ha kibírod.
    Nekem meg majd megint a rákövetkező jön ;] :)

    iBalu // Ordo Ab Chao //

Új hozzászólás Aktív témák