Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz makoss #6901 üzenetére

    Hm, ezt így végig gondolva nem sok logika van benne. Nézzük sorjában :
    1. Ha a rádiósnetes szolgáltatónak olyan sok pénze lenne, hogy egy olyan nagyvállalatot mint a T-online hathatósan le tud fizetni, akkor valószínűleg bőven lenne pénze optikára is fejleszteni. Miért ne azt lépné meg inkább? Miért a konkurencia zsebét tömné?

    2. Amikor megjön majd az optika, akkor az emberek egy része marad a korábbi szolgáltatójánál, mert az emberek leszarják, mindegy nekik csak legyen net, nem fog bajlódni a szolgáltató váltással. Különösen az idősebbek vagy azok akik most is elvannak a kicsi vagy közepes csomaggal.

    3. Előbb-utóbb úgyis eljön az optika, a jelenlegi szolgáltató ezt nem tudja érdemben késleltetni. Valószínűleg azért nem fejlesztenek mert nincs pénz/akarat. Az előbbi esetben a konkurencia lefizetésére sem lenne, az utóbbi esetben meg nyilvánvalóan szarnak az egészre, és azért nem is fizetnének a konkurenciának.
    Mikor szlovákiában dolgoztam a rádiósnetes szolgáltatónak, tudtuk, egy idő után, hogy jönni fog a kábeles net. Mit tettünk? Mikor a "kapuba" ért, akkor volt egy kis árcsökkentés, alámenve a kábelesnek pár koronával, és az emberek nagy részének ez is elég volt. Aki meg távozott, az amúgyis lépett volna. Valószínűleg a te szolgáltatód is ezt fogja csinálni, ha "életben" akar maradni

    Ha már mindenképp megvesztegetés, akkor olyat tudok elképzelni, hogy a polgármester/jegyző/építésekért felelős ember, van megkenve, vélhetően egy nem túl nagy összeggel, viszont havi rendszerességgel (amíg kapja a pénzt, nincs engedély -- előre egyben lefizetni kockázatos lenne, mi van ha távozik?). Ráadásul erre simán lehet pénze a szolgáltatónak.
    Itt még azt kellene tudni, hogy a körben optikázott falvakban is szolgáltatott-e ez a rádiósnetes szolgáltató? Mert ha igen, akkor nagyon valószínű, hogy most sincs lefizetve senki, hiszen akkor ezt már korábban megcsinálták volna, és több környező faluban sem lenne optika.
    Esetleg valaki meggyőződésből nem engedi oda, de melyik polgármester lenne olyan hülye, hogy egyéb hozzáfűződő érdek nélkül elkaszálná a fejlesztéseket? ki akar arról híres lenni, hogy az ő falujában a leglassabb a net, és amíg ő van ez nem is fog változni? Első körben mindenképp a helyi önkormányzatban keresném a bűnöst a helyedben.
    De azt is jó lenne tudni, hogy nincs-e esetleg valami műszaki vagy elméleti akadálya a dolognak? pl nemzetipark, műemlék védelem, ilyesmi.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák