Új hozzászólás Aktív témák

  • MK VII

    veterán

    válasz fateless #10037 üzenetére

    Totálisan egyet értek veled.. :)
    Én alapvetően veszprémi vagyok. Én is éltem több évet Győrben még 10-11 évvel ezelőtt. És éltem Budapesten is 3 évet ahonnan 1 éve költöztem haza. Mindkét városban sokkal jobban éltem mint itthon Veszprémben. Győrben meg tudtam tenni azt, hogy félretettem a fizetésemből. mondjuk ott sokat dolgoztam munka után otthon akár éjjelekig is, de megérte, mert jól élhettem. 11 éve havi 160-180 ezret tudtam zsebre vágni Győrben úgy, hogy még sokkal olcsóbbak voltak akkor ott a közüzemi díjak mint Veszprémben.

    Budapesten már nem kellett pluszban dolgozzak ahhoz, hogy jól ellegyek. Hétfőtől péntekig napi fix 8 órában. ( Ahogy letelt a 8 óra a főnök jött és csak annyit mondott, hogy azonnal dobjátok el a csipeszeket és menjetek haza. Nem engedte a túlórát. A legkorrektebb embert ismertem meg benne. )
    Egyedül béreltem egy 34nm-es designer lakást havi 95 ezerért és még úgy is tökéletesen jól kijöttem a fizetésemből.
    Most, hogy hazaköltöztem Veszprémbe családi okokból ( családom mellett nagyobb szükség volt rám ), itthon a családi vállalkozásból havi 50-60 ezer forintot tudok kivenni és annyiból élek. Mondjuk alapvetően nem vagyok pénzközpontú ember. Előrébb van nálam a családom egészsége és boldogsága minthogy jól keressek valahol távol tőlük.

    De megyek picit messzebbre.. Egyik barátom aki szintén órás, 4 éve él kint Manchesterben és a TagHeuer cégnél dolgozik. Mikor még Pesten a TagHeuernél dolgoztam akkor szól, hogy lenne lehetőségem a manchesteri céghez kimenni "felvételizni".. Kint is töltöttem 4 szép napot amit a kinti cég fizetett teljes egészében. Úgy voltam vele, ha fel sem vesznek már megérte, mert ingyen világot láthattam.
    Hazajöttem és vártam.. Eltelt 1 hónap mire válaszoltak, mert arra a helyre amire mentem volna még 6 másik ember is jelentkezett, de a végén engem választottak, mert nagyobb tapasztalattal rendelkeztem mint ők.
    Írtak, hogy netto 2000 font kezdő fizetést tudnak felajánlani meg természetesen lakhatási támogatást meg miegymást.
    Akkoriban az Édesanyám egészsége nem volt valami fényes és Édesapámon is láttam, hogy hónapról hónapra egyre jobban besavanyodott és letörtebb volt az itthoni sok munka és más terhek miatt így úgy döntöttem, hogy itthon maradok a családom mellett.
    A barátom aki azóta is kint dolgozik évi 15 millió forintnak megfelelő fontot keres ugyan azzal a munkával amivel én itthon netto 250 ezret havonta kerestem

    Szóval nemhogy külföld, de itthon is őrült nagy különbségek vannak város és város közt..
    Amúgy a Mekis hírdetésben az a 650ft-os órabér finoman szólva is szerintem nagyon kevés.
    Na off vége.. :)

Új hozzászólás Aktív témák