Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #103218 üzenetére

    Hát hidd el, hamar megállapodtunk volna, a fénykoromban annyi melóm volt, hogy én köszöntem volna meg, ha nem kell még össze is raknom :) De meg is értelek, a Phenom 9500-amat kivéve az első gépem (Celeon 366, 1999) óta mindegyiket én rakom össze. :) Olyan ez, mint az ejtőernyő hajtogatás.
    Igen utólag okos az ember, nekem is sok olyasmi van az életemben, hogy "ha ezt akkor tudom". De a bika gép ment volna :) kifejezetten szerettem a néha napján bekövetkező high-profile rendeléseket, mert izgalmas.
    Sajnos sokan a 25%-ot nem arra használták, hogy jobb gépet építsenek, ugyannyiból, hanem olcsó János módjára örültek, hogy 25%-al kevesebbet kell fizetni. (amit előszeretettel zsebre is raktak, és nekem sem jutott extra sokszor). A legritkább volt, amikor ez az árkedvezmény a konfigon landolt.

    Pár utcára (nem írom az utca nevét) tőlünk volt egy ilyen, P4 helyett Celeront vett, amit megspórolt azt másnap este a kocsmában "mindenki a vendégem"-re el is szórta. Végülis arra emlékeznek vagy 2-3 napig, a jobb proci meg 2-3-4 évig kísérte volna ...

    De amúgyis azt tapasztalatam, azok voltak a legfillérbhaszóbbak akiknek volt. kb törvény volt, hogy minél szebb és nagyobb a ház meg előtte az autó, annál alacsonyabb lesz a költségvetés. közepesek fizettek a legjobban, pláne ha értelmiségiek voltak, őket lehetett a legjobb gépekre rávezetni.
    A nagyon csórókat megint nem szerettem, jött a hitel, menyni engedek az amúgyis kurva olcsó konfig feléből és társai. Mindegyikazt gondolta, hogy nekem szívügyem, hogy ők féláron/ingyen jussanak új számítógéphez. Pedig NEM.
    Volt egy család, tényleg szarul éltek. Rámentem h kapnak gépet. Kaptak is egy akkor remek gépet (Tualatin Celeron 1200@1600 MHZ, 256MB RAM, GEF2 MX400, 40GB HDD) az akkor egy nagyon is korrekt gép volt), a felét sikerült kifizetni egy év alatt úgy 28 részletben... aztán elmaradt a törlesztés további része, mondván kb ennyit ér (MOST - mármint akkor) a gép. Megkerestek 7-8 év múlva h kellene egy új gép. Mondtam nekik h emlékszem a régi dolgokra, felejtsenek el. Ez is 10 éve volt, azóta nem kerestek. De a kis "Józsikának" sikerült megvenni a tyúnying Opel Astrát, majd 3-4 naposan körbetörni a fasoron... 3 évig állt az autóroncs a derékig érő gazban, mire sikerült eltüntetni.

    [ Szerkesztve ]

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák