Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #105989 üzenetére

    Azt kell hogy mondjam, hogy teljesen egyetértek veled. Nekem is ez a tapasztalatom, ráadásul több sulit is megjárva. Az elitebb suli, elitebb osztályai mindig jobblétet szülnek.

    Pl nyolcadikban egy kevésbé elit suliba jártam, ahol nagyon jó tanuló voltam, (szigorúan kegyelem kettes magatartással, havonta szerzett osztályfőnökikkel és egy igazgatóival jobbra nem is nagyon számíthattam) de már ez önmagában kicsit sodorta a sorsomat, hiszen abból a suliból nagyon nehéz volt olyan helyekre bekerülni mint mondjuk a TÁG (Tóth Árpád Gimi, egyik elit suli Debrecenben).

    Azt láttam én is, kb amit leírtál. A nyolcadikos osztályomnak pl majdnem fele börtönben van / segélyen él a mai napig, a másik fele maximum minimálbéres gyári melósig vitte, egy srácot kivéve aki az osztály másik legjobb tanulója volt. Neki értelmesebb irodai melója van. Ugyanakkor a TÁGosok mind "valakik" lettek. Mindegyik valami kényelmesebb melót végez a minimálbér többszöröséért.

    Az apu iszonyatosan gazdagra is megvan a példa, volt középsuliban egy srác, nem volt egy penge de amúgy rendes arc volt. Öt év alatt végezte el a négyéves szakot kegyelem kettesekkel. Apunak jólmenő cége volt, be lett tolva oda. A csoportból ő keres az egyik legjobban.

    Másik eset : egy ideig padtársam is volt (már akkor lopott tőlem) : Már kilencedikben a drogokon járt az esze, deklarált életcélja volt X mennyiségű drog birtoklása. De ezt úgy tizenegyedikbe kezdte el, előtte normális volt. Eléggé vegyült alja emberekkel, érettségire ki is bukott tőlünk. Majd olyan 5 évvel érettségi után összefutottam vele egyszer a kedvenc kocsmámban egyik este. Lenyomta nekem a szöveget, hogy az érettségi nem adta ki, de mindegy is, mert havi 4-500 ezret keres, meg 10Milliója van otthon KPben, meg mekkora hatalmas nagy drogbáró és gengszter... majd hozzátette, hogy de most hívjam már meg egy sörre, mert nincs 130ft-ja rá. XD Persze elhajtottam... akkor láttam utoljára. 2 év múlva hallottam, hogy tartós beutalót nyert a BVbe, szóval most "kazahsztáni olajfúró" és jó hosszan Londonban lesz a latinokkal. Ha túlélte, akkor már nemsokára szabadul is... Az más dolog, hogy szerintem már képtelen lesz visszailleszkedni. 40+-osan, se nő, se ház, se pénz, se munkaviszony, de büntetett előélet... Innen szép nyerni kategória.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák