Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #110557 üzenetére

    Nem prebuilt? Ezalatt mit értesz? Mert ha jól értelmezem, az előre összerakott gépek kiesnek, alkatrészenként meg ... volt emelkedés (memória, SSD és még emelkedik is) de nem látok semmi vészeset ezen kívül.
    A laptop, ahol az I7 is 4 magos, alacsony órajeles CPU, RAM és butított MVGA... pl játszani egyáltalán nem jó, hiába az első ránézésre impozáns paraméterek, minden csökkentett órajelen, magszámon megy a TDP keret miatt. Ez látszik a teljesítményen is, a közel nem létező bővíthetőségtől és javításról nem is beszélve. Ha valaki gondolkodik, ugyanabból jobb asztali gépet rak össze.
    Rendben van a laptop, csak nem a rendes gép helyett, hanem mellette. Magam is gondolkodom most megint egy laptopon is, az asztali gép mellett, arra az esetre, mikor utazok (eléggé sokat utazok az utóbbi években, igazából már racionalizáltam is magamnak egy laptopot).

    Olyan mint amikor sátorozni megy az ember : nyaraláson elmegy, de egész évben nem lenne jó sátorban élni.
    (itt feltódult az az emlék, mikor 2022 októberében Berlinben, Kladowban, a tó parton sátraztunk, és 1 fok volt este, reggelre meg a hó szálingózott, mindezt egy sátorban hálózsák nélkül... sosem fáztam annyira mint akkor! Pedig ugyanazon évben előtte június legelején órákig szakadó esőben, 4-5 fokban, Memmingenben is megtapasztaltam az Ikarus fesztiválon, hogy nem olyan jó buli már 40 évesen a sátrazás... hát mindenesetre nagyon nem ugyanaz volt, mint 20 évesen augusztusban a Balaton parton +25 fokban)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák