Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz cbmfan #56074 üzenetére

    Nekem anno HDD-vel volt rossz tapasztalatom. Vettünk számtech boltból 1999 májusában egy gépet. 275 ezer ft volt mindennel együtt (monitor, perifériák, hangfal, scanner, nyomtató is volt vele : maga a gép egy Procomp via chipsetes borzadály, 366-os "Pentium II" Celeron, 64MB RAM, 4MB S3Trio 3D, 3GB HDD, 32×CD olvasó). Az egy dolog, hogy a 64MB RAMból 32MB még nyár elején (június) elfingott, és visszaküldték garba, a nyakukra jártam 2-3 hónapig, a RAM meg "garanciális ügyintézés alatt" volt. Végül elengedtem miután hónapokig se a rossz RAMot, se másikat nem kaptam meg, és maradt a gép 32MB-val.

    Az igazi kálvária azonban november körül kezdődött (még fél éves sem volt a gép) amikor is a rendes napi egy fagyáson kívül (ami az amúgy alulméretezett CPU hűtőnek volt köszönhető mint később kiderült) rejtélyes íráshibák, kékhalálok, windows összeomlások jöttek. Hamar rájöttem, hogy a HHDD a ludas, ezért kivettem és visszavittem nekik. Pár nap múlva vissza kaptam üresre formázva, hogy nincs ennek semmi baja. Hazavittem, még aznap elkezdte hozni megint a hibákat, 2 hét múlva HDD vissza. Pár napig megint ültek rajta, majd üresre formázva ismét vissza (kösz, rakjam újra a rendszert mindig). Persze ekkor már karácsony előtt voltunk, persze otthon megint szar volt.
    januárban már az egész gépet vissza (ők kérték, élmény volt vidékről sárga Ikaruson felvinni, meg vissza), 3 nap után szóltak, hogy vigyem el, mert kell a hely, semmi baja nincs. A gép ugyanúgy volt a dobozába becsomagolva ugyanott ahogy én hagytam ott. Szerintem ki sem bontották. Hibák persze megint voltak, fogyasztóvédelmet és egyebet belengetve pár nap múlva ismét visszavittem. Na akkor ráültek vagy 2 hétre a gépre, hogy alaposan átnézik. majd közölték a végén, hogy csak ki kellett takarítani mert poros volt az volt a baja.
    Két IDE kábel volt benne eredetileg az egyiken a CD olvasó a másikon a 3GB-os Seagate HDD, mikor visszakaptam ez a kettő egy IDE kábelen volt, a másik IDE kábel eltűnt, plusz ahová a winyónak a power-t kellett bedugni ott le volt törve a műanyag burkolat. Gondolom, hogy rájöttek h rossz a winyó tényleg, de így nem kell kicserélni ha fizikailag is sérült. Mikor szóvá tettem a dolgokat, akkor senki nem tudott semmit, meg ez így volt már akkor is mikor behoztam a gépet. Hazavittem a gépet, pár napig egész jó volt, utána megint nem, de többet már nem vittem vissza. Tavasszal kapott új CPU hűtőt meg +64MB RAMot (elvégre a RAM is igencsak hiányzott) persze másik boltból, a HDD-t elpartícionálva a hibákat még 1+ évig használtam, ők pedig valamikor 2001 elején lehúzták a redőnyt. (így végül mire lejárt volna a 3 éves garanciám már érvényesíteni sem tudtam volna).

    [ Szerkesztve ]

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák