Új hozzászólás Aktív témák

  • Kalandor

    HÁZIGAZDA

    LOGOUT blog (1)

    Nem tudom, hogy pontosan miért lett törölve az az egy topik a kismillióból, de gyanítom igen, hogy adatvédelem miatt.

    Ez az ország két állapot közt van: a régi állapotban azt mondtál bárkiről, amit akartál, akkor is ha hülye voltál és ezzel nagy bajba sodortad az illetőt. Ennek ugye vége, ma már felelni kell a publikusan kimondottakért. És ez nagyon rendben is van, és kiválóan is működik nálunknál szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban, ahol nem csak a jogalkotás a megfelelő, hanem az igazságszolgáltatás is. Ott ugyanis ugyan neked nincs eszközöd, mert elvették tőled, de másnak van és él vele, használja, tényleg szolgáltatja az igazságot.
    Ebben az országban a jogi rész ugyanaz mint egy rendes skandináv országban, csak kevesebb a rendőrségi erőforrás, rosszabb a bírósági gyakorlat. Normika nem csinálhatná ugyanazt ott, mint itt, mert ott akinél van a megítélés joga, az használja is.

    Ha hiszitek, ha nem, még egy ilyen átmeneti ország is, jobb, mint nem csak mondjuk egy saria, vagy akár ez az ország 100 vagy kevesebb évvel ezelőtt is, vagy Oroszország.

    Az ember igazságérzetét cseszi, hogy látható, amint Normika éppen hol bulizgat az Instán, de de részemről ha ez az ára egy normális jogi környezetnek, akkor inkább ez, mint más. Az önbíráskodásnál, káosznál, egyébnél ez is jobb. A nyugati jogrendszer még a keleti elkúrt igazságszolgáltatással is jobb mint egy más jogrendszer.

    Én annyit tehetek, hogy eliminálom itt Normikát, ebben mostanság nagy sikereink voltak, csak erről nem tudtok, az utóbbi időben nem is volt sokszor sztár a csalósban Normika.

    Zárójel: börtönviszonyok és kártérítés. A börtönviszonyok sokszor szarok itthon, tényleg embertelenek (Dániához képest, nyilván nem mondjuk Sonorához képest). Ha letöltendőt kap, azt nem sanyargatni kell, hanem megbüntetni, a kettő nem ugyanaz. Normális börtönviszonyok kellenek, az erőket pedig a megúszás minimalizálására kell fordítani, mert a bűnözőket nem a büntetési tétel tartja vissza hanem a megúszás kinullázása (hogy mennyit kap, kevéssé számít).
    A normális börtönviszonyok pedig azért kellenek, hogy normálisabb ember jöjjön ki mint ami bement, de legalább ne rosszabb. Ha a gyűlölet nő meg bent valakiben, az utána rossz lesz ha kijön, márpedig egy csaló ki fog jönni, értelmet kell adni az életének, lehetőséget kell neki adni. De ha kóterben nyomor van, ott feszültség lesz, abból jó nem sül ki. Nagy taps volt anno az arizonai "Tent City"-re, hogy így kell, így kell. Lehet, hogy a nép igazságérzetének jót tett, de a visszaesés 80%-os volt. Ez kell? Nem, inkább a 30%-os visszaesés.

Új hozzászólás Aktív témák