Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Syl #71704 üzenetére

    Szerintem ezt a többség azért nem hiszi.
    Ami tökéletesen megvéd a vírustól:
    1. a teljes izoláció (nyílván fenntarthatatlan)
    2. szkafanderben menni mindenhová (saját lélegeztető rendszer stb. mint a vírus c. filmben :DDD nyilván ez sem megoldható)
    3. vakcina

    Amit mondanak a "hozzáértő" orvosok:
    1. a vírus terjedésének LASSÍTÁSA a cél. Tehát ebben a szóban "lassítás" benne van, hogy nem lehet megállítani csak a terjedési sebességét mérsékelni. Igazság szerint ez az alapköve a védekezésnek ami nem nagyon változott az elmúlt 9 hónapban.
    2. ahova nem muszály oda ne menjünk, ha belegondolunk a muszály az nagyon rövid lista: bóót, gyógyszertár, orvos, munka, sőt még ezek egy része is kiváltható pl. netes rendeléssel.
    Ne mejünk olyan helyre ahol sokan vannak egy légtérben a legutóbbi tanulmányok, eredmények arra utalnak, hogy nem elsősorban a felületek fogdosásával kapják el az emberek a vírust (majd a szájuk fogdosásával stb.) hanem egyszerűen a mások által kilélegzett vírus belélegzésével, mivel aeroszolizálódott az apró nyálcseppekre tapadva még a kilégzés után percekig is ott "lebeg" a levegőben
    3. arcot eltakaró maszk -----> ez sokat felfog a kilégzés nedvességtartalmából ergo így kevésbé tud terjedni a vírus tehát minél több emberen van maszk akik közel vannak egymáshoz - hosszabb vagy rövidebb időre - annál nagyobb az esély, hogy megússzák.
    4 a gyakori kézmosás, felületfertőtlenítés, szellőztetés pedig úgy általánosságban segít, növeli a higiéniát (a szellőztetést az utóbbi időben értékelték fel azáltal, hogy a kilélegzett vírusok számát csökkenti.)

Új hozzászólás Aktív témák