Új hozzászólás Aktív témák

  • envagyok

    veterán

    válasz 5teve #83524 üzenetére

    Én személyes átvételnél megkérem a vevőt, ha nem teszteljük együtt (általában ahhoz szoktam ragaszkodni) hogy jól nézze meg minden irányból, nincs rajta fizikai sérülés.
    Jó dolog az értékelési rendszer egész addig amíg valaki visszaél vele.
    Én mondjuk a negatív vevői értékelés elfogadásához kérnék igazolást szakszervizből, hogy minden kétséget kizároan a termék már az eladónál is hibás volt.
    Ahogy én sem tudok ruhát varrni, bobcattal alapot kiásni, úgy az emberek 99%-a is hülye a hardverekhez.
    Elég suseszben jól feltöltődve kézbevenni valamit.
    De olyan is volt, hogy a vevő szemem láttára bekapcsolt pc-ben cserélte volna videókártyáját a tőlem vásároltra. Úgy ráordítottam, majdnem szívrohamot kapott.
    Még szerencse hogy én ragaszkodtam az együttes kipróbáláshoz, ő nem kérte.
    Többen ráadásul ha rá is jönnek, hogy ők tették tönkre a hardvert, nem szeretnek bukni, meg különben is mire való a próba/3/7 nap próbagari, befenyíccsük :D az eladót jó kis negatívval, nyelje már ő le a békát.
    Szerencsére nagyon kevés ilyen esetem volt, de megesett.
    És a hardverapró ilyen esetben sem töröl negatív értékelést, azt csak a másik fél teheti, mutathatsz bármilyen fotót, videót a kalandorkodó nagyfőnöknek.
    Egyszer volt egy idióta, új nem használt csak kipróbált usb dvb sticket vett tőlem. Nála nem ment, mert dvb-c hez vette a dvb-t sticket. Jött a mocskolódás, hogy csaló vagyok, átvertem. (A miheztartás végett a csaló az aki nem küldi a terméket vagy féltéglát küld. Ha megkapja a terméket, akkor maximum szavatossági igénnyel élhet, és azt bizonyítania is kell, hogy mi alapján.) Mikor rávezettem, hogy az ő kábeltv-jével nem fog menni, akkor kitalálta, hogy eláll a vásárlástól, küldjem neki vissza az általa fizetett vételárat postaköltséggel, és pluszba fizessem meg a visszaküldés költségét is. Itt eldurrant az agyam, mondtam neki, hogy visszaküldi a cuccot, megkapja a vételárat.
    A többit meg nyelje be, és köszönje a hülyeségének.
    Nem kellett sokat várni, jött is a negatív értékelés.
    Abban kifejtette még, hogy nézdmán, eladó átvert, mert lekopott a sticken lévő matricáról a felirat kicsit, nem is új a cucc. Akkor írtam neki, küldje vissza, ha kezemben van, rendezem. Megjött. Persze kifogástalanul működött. Az ominózus matricáról tényleg lekopott egy betű kis része, épp kicsit megdörzsöltem ujjhrggyel, le is jött a betű.
    A kis kínaiak már ezzel is spóroltak :D
    Csináltam egy videót, 2 másodperc alatt! a teljes szöveget eltüntettem a matricáról. Ment a ph mindenható uraihoz a videó, én csak annyit kértem, hogy a vételárat szeretném visszaadni, a többi a vevő sara, töröljék a negatívot, mert alaptalan. Erre jött a nemleges válasz, hogy bárki bárkinek adhat negatívot, ehhez nekik nincs hozzászólásuk.
    Nekem kb 4000ft volt a bukta, nem szívesen, mert kiakadok, ha átvernek, de benyeltem.
    Mondjuk egy vevőnél hülyesége miatt elcseszett 400k-s videókártyánál már inkább elengedném a dolgot.
    Ennyit a ha értékelési rendszeréről.
    Meg imádom mikor kezdeményezik az értékelést, és hetekig nem írják meg, gondolom ezt amolyan kiterjesztett garanciának használják.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák