Új hozzászólás Aktív témák

  • Megosztanék egy itteni aprós történetemet.
    Mostanába rámentem a videókártya javításokra. (van smd állomásom, smd-re műszereim, stb)
    Így hát szoktam venni rossz kártyákat. Szóval hetente veszek egyet egyet és ha reménytelen részemről a javítása akkor adom is tovább, nem egyszer volt hogy más meg tudta csinálni.
    Na de a lényeg hogy eddig ilyen 5-10eft-os ársávban vettem a kártyákat így nehéz is rajta bukni. Viszont találtam egy eladót aki 400+ értékeléssel volt aprón, na mondom ezzel nehéz lesz mellényúlni, leírta mi a baja a kártyának (nem mindig működik driverrel, és error 43 van gyakorta vele) aztán privátba egy másik kártyát is kínált ami csíkozott.
    Végülis legyen, kifizettem 30eft-ot két kártyára. A kártyák rendben megérkeztek, de az egyiken forrasztás nyom, rakás SMD alakatrész letörve, másikról gpu rögzítőből két csavar van csak, anyákból kettő megerőszakolva. És persze a hiba leírásnak egyik sem felel meg, az egyik csíkoz néha indul a másik meg totál zárlatos.
    Hát mondom biztos postázásnál sérülhetett meg? De a csomagban nem voltak smd alkatrészek és az a forrasztás nyom is eléggé nehezen képzelhető el hogy a postán álltak volna neki javítani.
    Írtam hogy nem stimmel a leírás, gyakorlatilag semmi nem az aminek venni akartam. Nem arról van szó hogy rosszak a a kártyák hanem hogy semmi nem volt igaz amit leírt hibának.
    Semmi gond visszaküldeném saját költségen, nem hiszem hogy át akarna verni ennyi pozitívummal csak biztos annyi vásárlója van hogy hanyagul rendezte be a hibás kártyák leírását.
    Erre meggyanúsított hogy én forrasztottam bele és én törtem le az alkatrészeket...közel 500 értékeléssel ő biztosan nem így küldené el. Leírtam neki hogy kettőnk közül nekem a legkevésbé van érdekem abban hogy nekiálljak csalni tekintve hogy nem tenném kockára a nevemet két rossz kártya miatt amikor itthon is van már jópár darab nagyobb értékben is.
    De ha annyira nem hisz nekem akkor legyen szíves küldjön már egy képet a kártya feladás előtti állapotáról, persze nem küldött. Így leírtam neki érthetőbben hogy ha modiknak kell dönteni a dologról akkor nem biztos hogy egy újoncnak fognak hinni aki kereskedik a kártyákal. Most komolyan kinek a szavára lehetne adni? Ezt kissé rossz néven vette és fenyegetett hogy feljelent ha bármi kitiltás, vagy negatív dolog éri.
    Mondom oké akkor felajánlottam neki 3 lehetőséget
    vagy vissza minden és visszaküldöm saját költségen, kap egy pozitívat hogy bár nem jött létre üzlet de jól kezelte (ami persze hazugság)
    vagy felét vissza az egyik kártya árának és nincs értékelés (sajnos a privátban vett kártyára semmit nem tudok érvényesíteni)
    vagy megvárjuk hogy a modik rendezzék
    Így hát belement abba hogy az egyik kártya árának felét visszautalja, így én igazából részben bukok csak. Ügy lezárva.

    De őszinte leszek, most én kissé szarul érzem magam hogy az aprón nem értékelhettem sehogyan sem, gyakorlatilag az apró értékelését tettem értelmetlenné ezzel. Hiszen most továbbra is szabadon adhat vehet úgy hogy ki tudja kinek mit ad el. Az zavar a legjobban hogy esélyes hogy javított kártyákat ad vesz ő is és nála nem láttam egy hirdetésnél kiírva hogy javítva volt valamelyik kártya. Én ha adok el javított kártyát azt leírom, meg persze képek több szögből sorozatszámmal, de úgy is adok rá egy hét garit. Mondjuk nálam mennek 2 óra furmarkot zárt gépházban, uningine superpositiont és 3d markokat több gépben.

    Mindegy, több tanulság is van:
    Aprós értékelés csak egy szám, nincs jelentősége, ha az illető újonc akkor nálam az kizáró ok az üzletre. (bár tudom tudom újoncal elve nem kellett volna kezdenem és hülye vagyok)
    Kibontáskor kötelező a videó készítése.
    Legközelebb nem fogok engedni, ha valami nem stimmel és megkérdőjelezik az igazmondásomat akkor elmegyek a végletekig. Nem akarom hogy ilyenek garázdálkodjanak aprón.

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák