Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz BiP #86374 üzenetére

    így ahogy mondod.
    Feltűnt már, hogysok jó hátszéllel induló emberke nem azt figyeli, hogy ő honnan milyen hátszéllel indult, hanem szent meggyőződése, hogy ő azért tart ott ahol, mert milyen kis ügyes, okos meg szorgalmas. És ha te nem tartasz ott, akkor nyilván hülye vagy, lusta vagy, alkoholista vagy.

    (van egy ismerősöm, - mondjuk ő nincs elszállva magától - mikor 18 lett megkapta a család korábban használt autóját, mire elvégezte az egyetemet meg saját lakást kapott, mindeközben végig bulizta az egyetemet. Én első perctől fogva dolgoztam a tanulás mellett, és amikor végeztem, akkor se autó, se lakás nem várt, csak a munkaerőpiac, nem mellesleg sokkal rosszabb esélyekkel... (pl nekem a jogsi hiánya, neki meg addigra többéves rutinja volt) - aztán még nagyom néha tőle is megkaptam, hogy szerinte hogyan kéne éljem az életemet, csak épp az ő teljesen más szemszögével nézve, csak éppen míg nekem egy évtizeden át kőkeményen kellett támogatni a szüleimet, addig nála pont a szülők támogatták őt, így volt az, hogy ami neki egy pár hónapos probléma volt az nálam egy évtized alatt sem tudott megvalósulni. Most kint kamionozik Angliában, brutális pénzekért, nekem meg ez sem lehetőség mivel a D-s jogsiról még álmodni sem merek. De ő csak egy példa a sok közül, mert tök elég ha a szomszéd csajra gondolok, akinek a szülők kifizették a jogsit, aztán kapott egy autót, és amikor befejezte a tanulmányait akkor kapott egy körömszalont a szülőktől, hogy "legyen mivel elindulni". És még sorolhatnám... mondjuk ő sem szólt bele sose az életembe, csak az a bajom, hogy aztán az ilyen starttal induló emberek gondolják azt, hogy életvezetési tanácsokat és bírálatokat kellene adnia neked, rólad.)

    (Kaptam én meg már bányásztól itt a fórumon hogy 3-400 ezer kell a coin bányászathoz, és ha ennyi, nincs ennyi idősen akkor kössem fel magamat. Aztán kiderült, hogy én saját tehermentes kertes házban lakok, ő meg albérletben... Lehet, hogy küldenem kellett volna neki egy kötelet?)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák