Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Chaser #88156 üzenetére

    Valahol megértem az embereket. Éhesek az új VGA-kra, és akkor megy ez a cripto bányászásos netto fhasság, ami összesen a skalpereknek kedvez, azonkívül így vagy úgy kib*szik mindenkivel aki a bolygón él. Mindenki szeretne MSRP áron kártyát venni, ami MO-n amúgyis lehetetlen volt, mert sokszor ha egy kártya mondjuk 100USD volt USAban akkor 100EUR az EU-ban (ami már eleve jól látható különbség) és 125EUR(nyi ft) itthon... :( (így veszed majdem kétszer annyiért a kártyát mint USAban, de hát köztudott, hogy a magyar egy rendkívül gazdag és jólétben élő nép, így belefér).
    Másik oldalról sajnálom is ezeket (ezzel közvetve most magamat is), mert nem tudok és nem is akarok 25-400 ezer ft-okat kifzetni egy közepes szintű VGA-árt (1+ Millát meg pláne nem egy csúcsosabb darabért), és szerintem ezzel nagyon sokan így vannak MO-n. Az a 125 ezer ft amiért ő keres VGA-t, az itt keleten egy havi fizetés. Ha így nézed, már sem kis teljesítmény. (legalább nem 50 ezerért akar RTX3090-et mint Tivadar)
    Az emberek megszokták, hogy van 30 ezerért VGA, 60 ezerért már játékos VGA, 100+ ezrért meg szépen játszós VGA ... és nehéz elfogadni, hogy ez most nem ígyvan. Nekem is nehéz. Nem véletlenül és nem jó kedvemben hajtok egy lassan 7(!) éves akkor középkategóriás VGA-t. 25 éve vagyok a PC-s sceneben de ilyet, hogy 7 évig hajtsak egy fő VGA-t ... ilyet sosem gondoltam volna, és soha nem is volt ehhez fogható.

    Nekem is épp pechem volt, mert 2020 októberében kinéztem egy VGA-t jajj hát 60-70 ezret rá tudok szánni eltudok menni 80-ig is jó lesz. Mire meglett a pénz, a VGA már 120 ezer volt, úgy voltam vele majd karácsony után lemegy, aha, akkor már 220 ezer volt, így nekem hiába volt addigra 120 ezrem ... A 220-ra azt mondtam, hogy az már sok, erre csak előbb 240, majd 290 ezer lett, és onnan nem nagyon akar mozdulni... De mire annyit összerakok rá már elavul, meg ezzel az erővel addigra fél misi lesz.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák