Új hozzászólás Aktív témák

  • Pickit3

    aktív tag

    Álljunk meg egy ásónyomra! A mikró vagyis a mikrohullámú sütő mikrohullám elvén működik azaz van benne egy magnetron ami mikrohullámú sugárzást állít elő és a mikro belső fém oldala visszaveri, a sűrű rácsos ajtó szétszórja a sugárzást. A mikrohullámú sugárzás, bután mondva:"A víz részecskéket dörzsöli össze." szóval bármibe amibe van nedvesség azt "összedörzsöli" a sugárzás és a súrlódás miatt hő keletkezik/felmelegszik az a valami. A tányér nem tartalmaz vizet (legalábbis nálam :) ) így az a néhány mikró ami a környezetben van az nem melegíti fel a tányért csak a levest ami később átmelegíti a tányért. Így nem értem, hogy melegíti fel néhányotoknál a tányért és az ételt békén hagyja. Ahol a sugárzás kereszteződik ott jobban melegít így fordulhat elő, hogy a leves széle vagy közepe melegebb, mint a másik része. Fizikásként kipróbáltam egy szétgyepált mikróval majdnem mindent (alufóliával megtömés, égő fogpiszkálóval plazma gömb létrehozás vagy a magnetronból épített hegesztő ami viszi a másfeles pálcát :D ) 'cóval étek hozá. :P
    A lényeg nem változott, a gázon (indukciós főzőlapon) érdemesebb melegíteni az ételt.
    Mellesleg a tehéntej nem fajidegen az ember számára, (körítés nélkül) ajánlott a tehéntej fogyasztása is.

Új hozzászólás Aktív témák