Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz szebe #93972 üzenetére

    Épp ez az, hogy családi házban egy verandáról/szélfogóról lépsz be/ki a lakás a szabad ég alól.
    Parapetes gázkonvektor : Jajj rengeteg ilyet láttam, amellett h az energiahatékonyság Z osztálya, még büdös is. Ha ehhez van egy nagyobb belmagasság, akkor totál kész az egész. :(
    Pár éve laktam egy kicsit Pesti körfolyosósba (pár hét), elég szép volt kivülről a ház, de még a lépcsőház is (ha van igány, keresek képeket). Persze lépcső a harmadikra, mert ugyan volt egy réges-régi lift, amit kb a 30-as 40-es évekbe tehettek be a design alapján, de az állandóan rossz volt, amikor meg nem, akkor csak kétszer annyi idő volt vele felérni a harmadikra, mint gyalog. Akkor aztán jött a körfolyosó és a bő combtetőig érő szépen esztergált de annál rozogább korlát, ami ha nekimegyek egy akármiért megszédült pillanatomban vagy kiszakad, vagy úgy fordulok át rajta, mint a huzat. (lehetett volna kb 4×4-5 métert zuhanni, pedig csak a harmadik emelet volt). Tovább rontotta a helyzetet, hogy a körfolyó járórésze enyhén (néhol jobban) kifelé leejtett (bele se merek gondolni mi történt volna, ha csak egyszer elejtem a telefonom, vagy bármit). Nem véletlenül jártam ki úgy cigizni, hogy kiültem az ablakba, vagy szorosan a falnak simultam háttal... és barátnőm konkrétan nem mert feljönni hozzám, mert a lécspőháztetjén meglátta a "hidat" és azt mondta h neki ez nem fog menni (tériszonyos). Mondjuk én is csak két pálinka után nem féltem. Három után meg újra ... :D
    Pedig amúgy ez a gang viszonylag szép volt ...
    De sok ilyebe jártam, haverok, ismerősök révén, és valahogy egyik sem tudott tetszeni. Nagyon nagy a szórás minőségben is amúgy.

    Még ennek az enyhébb példája Debrecenben Dollárház hátulja, am nyílt folyosós ugyan , de legalább an lift, értelmes magasságú pkorlát és nem omaldozó. Ettől még nem jó.

    Debrecenben is nagy szokás, hogy a '60-as években épült 2 emeletes házakra, rádobnak még 1-2 szintet miközben gyönyörűen felújítják kivülről meg a lépcsőházat (ezekbe mondjuk lift pont nem kerül). szép példa itt a képen valamennyi épület (kissé eltérő időben készültek a bővítések, de szerintem ez látszik is a stíluson) Aztán ezekben lehet találni a kivülről szép, belülről elképesztően szocreál lepratelep borzasztóan túlárazott szemétdombokat.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák